19. april 2019
Har du en stak brugte, hullede eller plettede lagener, som du vil af med, kan de blive en del af en kunstudstilling på Rønnebæksholm. Foto: Anna C. Møhl
Har du en stak brugte, hullede eller plettede lagener, som du vil af med, kan de blive en del af en kunstudstilling på Rønnebæksholm. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstnere: Må vi få dine gamle lagener?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstnere: Må vi få dine gamle lagener?
Næstved - 11. oktober 2018 kl. 08:59
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gamle, hullede, plettede, lappede, levede og brugte. Syv kunstnere efterlyser brugte lagener til en kommende udstilling på kunstcentret Rønnebæksholm.

Et tilbud, man sjældent stå over for.

Kunstnergruppen Efterkommere udstiller i foråret 2019, og et af deres kunstværker bliver skabt af lagener. Udstillingen hedder Taletid og tager udgangspunkt i Marie Toft, der drev Rønnebæksholm i 1800-tallet, men også kvindesagsforkæmperen Mathilde Fibiger (1830-1872), som næppe vidste at hun reelt kæmpede for kvinders rettigheder.

I en periode efter at have udgivet bogen Clara Raphael var der så meget postyr i Kongens København om Mathilde Fibiger, at hun var nødt til at søge tilflugt i Rønnebæksholms fine stuer, hvor der var noget højere til loftet.

Her boede Marie Toft med sin digterpræst Grundtvig. Egentlig var det meningen, at Mathilde Fibiger som den første kvinde i Danmark skulle holde en tale i Næstved i 1852. Men forsamlingen fik strøget hende fra talerrækken. Det ville forfatteren ikke finde sig i, så hun gik alligevel op på podiet, indtil en hidsig godsejersøn korporligt fjernede Mathilde Fibiger.

Den store installation med lagner skal skabes et godt stykke tid forinden, og derfor har kunstnergruppen brug for lagnerne senest 15. december.

Så hvis du har brug for at få ryddet op i bunken med gamle lagner, kan du enten aflevere dem på Rønnebæksholm eller kontakte udstillingsinspektør Rebecca Vestervang Chong rvcho@naestved.dk

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk