11. maj 2021
Nogle ser et, og andre noget andet, og det er det, der fascinerer kunstneren Camilla Rasborg.
Nogle ser et, og andre noget andet, og det er det, der fascinerer kunstneren Camilla Rasborg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstner udstiller psykologisk fænomen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstner udstiller psykologisk fænomen
Næstved - 28. august 2020 kl. 13:03
Af Esben Thoby

Galleri NU er klar med en ny udstilling af kunstneren Camilla Rasborg, som viser malerier og installation, der beskæftiger sig med et fascinerende psykologisk fænomen - pareidolia. Det betyder, at man opfatter og knytter betydning til figurer, der egentlig er helt tilfældige - som for eksempel, når man kigger op i skyerne og ser ansigter og dyr. Udstillingen hedder Phantasie Phoster.

arrow Læs også: Kunstforeningen er klar til genåbning efter coronapause

Mennesker har en grundlæggende trang til at skabe mønstre og figurer ud af tilfældighedernes kaos; hvad end det drejer sig om konspirationsteorier, der skabes ud af usammenhængende begivenheder, den paranoide, der ser andres blikke allevegne, eller blot den uskyldige leg med former og farver, der bliver til figurer. Det er det væsentlige og universelle emne, Camilla Rasborg beskæftiger sig med.

Camilla Rasborgs interesse for pareidolia ligger i tråd med en interesse for genstande, som generelt er »ubetydelige og ingenting«:

- Netop dét, at det er ingenting for andre, har mistet sin værdi og er kastet af verden, gør det vedkommende for mig. Materialet har spor af levet liv, af tid og forgængelighed. Disse forhåndenværende materialer har et legende potentiale, måske afstedkommet af den frihed det er at beskæftige sig med noget uden værdi for andre, siger hun.

Der er fernisering på lørdag den 29. august mellem klokken 16 og 19. Udstillingen kan opleves lørdag og søndag fra klokken 14 til 18 samt efter aftale frem til 26. september.

arrow Kunstværker udstilles i de rå fabrikslokaler
14. august 2020 kl. 10:53 Opdateret: kl. 16:09
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk