3. juli 2020
Her er Appenæs ældste hus. Selvom både forvaltningen og Museum Sydøstdanmark anbefaler, at huset bliver stående får ejeren lov til at rive det ned, når der foreligger en bevarende lokalplan for det gamle Appenæs. Det vedtog et flertal i Plan- og erhvervsudvalget i går. Foto: Boliga.
gallery icon

Se billedserie

Her er Appenæs ældste hus. Selvom både forvaltningen og Museum Sydøstdanmark anbefaler, at huset bliver stående får ejeren lov til at rive det ned, når der foreligger en bevarende lokalplan for det gamle Appenæs. Det vedtog et flertal i Plan- og erhvervsudvalget i går. Foto: Boliga.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kun ét parti sagde nej: Ældste hus i bydel må lade livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun ét parti sagde nej: Ældste hus i bydel må lade livet
Næstved - 11. september 2018 kl. 10:22
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Appenæs' ældste hus kan spores tilbage til 1815, dengang Appenæs var et lille fiskersamfund ved Susåens udmunding. Men huset er så slidt og ramponeret, at det ikke tjener noget formål at forsøge at renovere det.

arrow Læs også: Kulturmiljøet i gammelt fiskerleje skal bevares med ny plan

Det mener flertallet i Plan- og erhvervsudvalget i Næstved Kommune, der mandag gav tilladelse til, at huset bliver revet ned og erstattet med et nyt hus på samme grund, nemlig Gødsholmvej nr. 1.

- Men huset får ikke lov til at blive revet ned, før vi har lavet en bevarende lokalplan for hele området. Det gamle Appenæs er en vigtig del af Næstveds kulturmiljø. Det skal vi passe på, siger udvalgsformand, Daniel Lillerøi (S).

Den bevarende lokalplan i Appenæs skal tage sit udgangspunkt i husene omkring Appenæs bygade. Rammerne bliver sat for at bevare mest muligt at det tidligere gamle fiskersamfund, som forlængst er vokset sammen med Næstved. Dermed får husejerne restriktioner, når de f.eks skal udskifte tage og vinduer, der ikke må stikke af i forhold til helheden.

Thor Temte (Ø) var den eneste i udvalget, der fulgte forvaltningens indstilling om at huset ikke måtte rives ned.

- Jeg mener godt, at huset kan bevares og er ærgerlig over, at det bliver revet ned. Det hus fortæller en væsentlig del af Appenæs historie, siger Thor Temte.

Ejeren af huset må først rive det gamle hus ned, når der foreligger en bevarende lokalplan. Og et nyt hus skal opføres i samme stil som det gamle gule hus med stråtag og udhus.

arrow Ejer: Appenæs ældste hus er en regulær brandfælde
08. september 2018 kl. 07:45 Opdateret: kl. 17:33
arrow Ejer vil rive hus fra 1815 ned: Kommune og museum siger nej
07. september 2018 kl. 07:43 Opdateret: kl. 15:53
arrow Vej gennem Appenæs er nu definitivt droppet
16. november 2017 kl. 07:52 Opdateret: kl. 07:45
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk