26. oktober 2021
Kviktestcenter om dagen, og spillested om aftenen. Grønnegades Kaserne er klar til genåbningen 6. maj. Foto: Simone Orby Jarolics
gallery icon

Se billedserie

Kviktestcenter om dagen, og spillested om aftenen. Grønnegades Kaserne er klar til genåbningen 6. maj. Foto: Simone Orby Jarolics
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturlivet klar til genåbning med blandede følelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kulturlivet klar til genåbning med blandede følelser
Næstved - 25. marts 2021 kl. 12:00
Af Simone Orby Jarolics

De står ikke øverst på regeringens Coronaliste. Men ikke desto mindre er der ikke længe til, at kulturlokaler som spillesteder, teatre og biografer atter må byde gæster velkomne. Med et coronapas i hånden kan koncerthungrende næstvedgensere få stillet deres sult fra 6. maj.

arrow Læs også: Næstved Arena: D-A-D fik siddende publikum til at rocke på stolene

Det står klart, efter at regeringen sammen med otte af Folketingets partier mandag aften nåede frem til en større aftale om en genåbning af Danmark. Kun Nye Borgerlige står uden for genåbningsaftalen, idet partiet mener, at krav om fremvisning af coronapas, hvoraf en negativ coronatest eller en vaccine skal fremgå, er for vidtrækkende. Også Horesta er spektiske over for coronapasset og frygter, at det kan afskrække gæster.

Glasset er halvfyldt

Men glæden ved endelig at få lov til at afholde arrangementer coronaforsvarligt overskygger de ekstra sikkerhedsforanstaltninger. Det mener direktør i Arena Næstved Jakob Brixvold.

- Det er meget nemt at få øje på besværligheder - men det har jo været sådan siden marts 2020. Min tilgang er, at det er helt vildt positivt, at vi begynder at åbne op. For mig er glasset halvtfyldt i stedet for halvtomt, og jeg glæder mig helt vildt meget til igen at afholde events, siger han.

Glæden er dog mere afdæmpet hos Grønnegades Kasernes Kulturcenter. Det er rart at kunne se lyset for enden af tunnelen - men det er fortsat uvist, under hvilke retningslinjer, kulturstederne får lov til at åbne, lyder det fra kulturcenterleder John Nørbjerg.

- Det er fedt, at vi går mod lysere tider, og at vi snart kan tilbyde oplevelser. Vi er klar i startboksen, og vi skal nok sørge for, at der er masser af kulturoplevelser til alle. Men vi må se, hvordan vilkårene bliver. Vi ved ikke, hvad genåbningen 6. maj egentlig betyder, så det er svært at forholde sig til, hvad vi kan, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Vaccinecenter om torsdagen, spillested om fredagen. Arena Næstved er klar til genåbning 6. maj. Foto: Jørgen C. Jørgensen

Regeringen vil nedsætte en ekspertgruppe, der skal foreslå retningslinjerne for den endelige genåbning af kultursteder, lyder det i aftalen. Det er endnu uvist, hvornår det falder på plads.

Første koncert

Allerede 21. april kan Næstved Arena, der i dag fungerer som et vaccinationscenter, se frem til mere liv i huset. Her kan elever vende tilbage til skoleidrætten i kulturhuset. Men den helt store åbningsdag er fortsat 6. maj, lyder det.

- Som det ser ud lige nu, er en D-A-D-koncert det første event. Det er en rigtig fin måde at starte ud på. Selvfølgelig bliver det ikke med flere tusinde mennesker, der står skulder ved skulder med en stor fadøl i hånden. Mit gæt er, at der bliver plads til omkring 500 siddende gæster som tilbage i september, siger Jakob Brixvold.

At der lige skal fremvises et coronapas forinden, afskrækker ikke direktøren.

- Det kommer til at blive en del af billetteringen. Det sætter vi en ekstra person til, så det kan vi fint håndtere, lyder det.

Også Grønnegades Kaserne, der i dag huser Falcks kviktestcenter, har et bud på første koncert.

- Vi har mange arrangementer, der skal flyttes på grund af ændringer i turneer og som også er afhængige af, hvilke retningslinjer, vi skal overholde. Men lige nu har vi en lille koncert med The White Album den 6. maj, og det kunne være meget sjovt, hvis vi kunne få lov til at beholde den, siger John Nørbjerg.

En del af beredskabet

Selvom dagligdagen snart banker på døren hos både Arena Næstved og Grønnegades Kaserne, vil begge fortsat stå til rådighed for Corona-beredskabet. Der er fortsat behov for at teste danskerne, lyder det fra kasernens kulturcenterleder.

- Aftalen med Falck kører i hvert fald april ud, og så må vi se, hvordan vi kan få det til at gå op. Der er jo brug for de testcentre, så vi må se, hvordan vi kan køre det sideløbende, siger han.

Ifølge Jakob Brixvold fra Næstved Arena er det en vigtig samfundsopgave, som kulturstedet løser, lyder det.

- Når den store samfundsopgave med at vaccinere danskerne er overstået, så passer det også med, at vi kan afholde store events igen. Og vi kan sagtens vaccinere om torsdagen, afholde en Nik og Jay-koncert om fredagen og vaccinere igen om lørdagen, siger han og pointerer, at Nik og Jay koncerten samt to andre koncerter, der er planlagt til at blive afholdt i april, selvfølgelig bliver rykket. Til hvornår, er direktøren endnu ikke klar til at melde ud, men der vil være en afklaring hurtigst muligt, lyder det.

arrow Hella Joof i Arena Næstved: Mit liv som hun
16. april 2021 kl. 15:44 Opdateret: kl. 11:11
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk