30. juli 2021
Boderne er i løbet af sommeren blevet sat i stand, og der er blandt andet blevet installeret wifi. Foto: Esben Thoby
Boderne er i løbet af sommeren blevet sat i stand, og der er blandt andet blevet installeret wifi. Foto: Esben Thoby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturforeninger klar til at skabe liv i Boderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kulturforeninger klar til at skabe liv i Boderne
Næstved - 31. oktober 2020 kl. 07:28
Af Esben Thoby

Næstved Kulturforening, Næstved Museumsforening, Næstved Tangoforening, Foreningen Medborgerhus Næstved, Næstved By People og scenekunstner Dorthe Eggertsen.

arrow Læs også: Syv millioner kroner i spil: Læringsmekka udskudt

Ovenstående navne bliver med al overvejende sandsynlighed dem, der i fremtiden skal danne et såkaldt husråd og have ansvaret for driften af Boderne på Sct. Peders Kirkeplads. Det er nemlig ikke kun Kirkepladsens Skole, der står over for en forvandling. Det samme gør Boderne, placeret lige ved siden af.

Allerede i starten af året besluttede Kultur- og Demokratiudvalget, at den fredede bygning fremover skal huse et kultur- og medborgerhus. Siden har Center for Kultur og Borgerservice været i dialog med et hav af aktører, og de fem foreninger samt Dorthe Eggertsen har nu sagt ja til at være med på holdet.

- De skal stå for forskellige typer af aktiviteter rettet mod borgerne i Næstved. Det skal være sådan, at man kan komme ind fra gaden og være aktiv i huset. Vi har haft et indledende møde med dem, og alle var positive. Nu skal vi have beskrevet, hvad det helt præcis skal gå ud på, fortæller Jakob Hansen, chefkonsulent i Center for Kultur og Borgerservice.

En unik bygning

Aktørerne skal stå for faste aktiviteter, men andre vil også kunne leje sig ind i lokalerne til en rimelig pris, så aktive borgere og foreninger kan åbne for kulturelle begivenheder på stedet. Aktivitets- og medborgerhuset drives i samarbejde med Næstved Kommune, som gør en stor dyd ud af, at stedet bruges til så meget som muligt.

- Man skal kunne komme ind i huset og også få stedets historie fortalt. Boderne er en unik historisk bygning og en attraktion i sig selv, så der skal være adgang til, at borgere og turister kan opleve bygningens historiske kvaliteter. Derfor skal der i huset også lejlighedsvis arrangeres formidling af bygningen og byens historie, forklarer Jakob Hansen, som åbner for, at flere foreninger kan komme med på holdet i fremtiden:

- Nu starter vi med disse frivillige, som skal sørge for, at der kommer en stabil aktivitetskalender. De har allerede mange gode idéer. Fortsætter de på den kurs, så tror jeg, at det bliver rigtig godt, og så vil flere også blive interesserede i at deltage. Forhåbentlig kan det starte en sneboldseffekt.

Jakob Hansen fortæller, at kommunen gerne vil have aftalerne på plads i dette efterår, så Boderne i dets nye form kan åbne allerede inden jul. Et julearrangement ville være oplagt til at starte ud med, men coronasituationen kan ende med at sætte en stopper for den idé.

arrow Mens andre aflyser på stribe: Gavnø holder fast i julemarked
06. november 2020 kl. 04:35 Opdateret: kl. 14:19
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk