25. oktober 2020
Steffen Dinesen synes, den ny legeplads er grim og fejlplaceret. Fotos: Anna C. Møhl
gallery icon

Se billedserie

Steffen Dinesen synes, den ny legeplads er grim og fejlplaceret. Fotos: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kritiker: Riv legeplads ned nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kritiker: Riv legeplads ned nu
Næstved - 21. november 2019 kl. 15:23
Af Anna C. Møhl

Riv lortet ned.
Steffen Dinesen, vurderingschef hos lauritz.com, er rasende over, at Byrådet ikke vil fjerne en omdiskuteret legeplads på Gasværksgrunden ved den frilagte Suså.

arrow Læs også: Antik-Steffens kæreste eje er Lene

Han er i ledtog med den socialdemokratiske byrådsveteran Per Sørensen, som kiksede totalt, da han på byrådsmødet tirsdag forsøgte at finde opbakning til at få flyttet legepladsen på Gasværksgrunden. Hverken rød eller blå stue rokkede sig. Ingen andre end han selv syntes, at det var værd at bruge 800.000 kroner på at pille legehusene ned og stille dem op et mere diskret sted i byen.

For dyr at flytte

DFeren Githa Nelander kaldte det helt ude af proportioner at bruge så mange penge på en bagatel af en legeplads, når der skal spares en halv million på Varmestuen. Men Steffen Dinesen fastholder.

- Hvis ikke man vil bruge penge på at flytte legepladsen, så riv den ned. Det kan kun gå for stærkt, siger han.

Grim og helt forkert

Han kalder den historisk inspirerede legeplads for grim. Men ikke nok med det. Den er placeret et helt forkert sted og som om det ikke er nok, kigger der langt nede under legepladsen resterne af forurenet jord fra gasværkets tid.

- Politikerne går åbenbart mere op i Varmestuen, end vores børnebørns ve og vel. Riv legepladsen ned og asfaltér hele området, som man gør så mange andre steder, hvor forurenet jord skal forsegles, tordner Steffen Dinesen.

Revsbæk fik idéen

Legepladsen var oprindelig en idé, som byrådsmedlem Søren Revsbæk (V) fik efter et besøg på Tårnlegepladsen i Fælllesparken i København. Her er der rejst en legeplads med legehuse inspireret af Københavns tårne.

Ideen tog Søren Revsbæk med sig hjem til Næstved. I 2015 besluttede Byrådets tekniske udvalg at det skulle undersøges, om der kunne laves en legeplads inspireret af Næstveds industrielle historie.

Legepladsen skulle ligge på Gasværksgrunden, hvor der oftest er mennesketomt. Seks gange nåede udvalget at se på skitser og jordbundsprøver, før siloer og kraftcentral i dette efterår langsomt blev rejst ved den frilagte Suså.

Ikke indviet endnu

Legepladsen er ikke indviet endnu. Flere gange er indvielse blevet udskudt. Blandt andet på grund af forurenet regnvand, forsinket byggestart og manglende tilladelser til at anlægge stier og plante træer.

Der er stadig ikke sat dato på indvielsen. I mellemtiden kan Næstveds børn bare stirre med store øjne på legehusene og rutsjebanen gennem den to meter høje afspærring.

arrow Forurenet vand danner voldgrav foran legeplads
13. november 2019 kl. 08:57 Opdateret: kl. 22:11
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk