20. marts 2019
Birgit Larsen (i lys jakke) fra Foreningen af Danske Santiagopilgrimme viste vej, og gruppen gik blandt andet forbi Depotet i Skelby på deres vandretur fra Glumsø til Næstved. Fotos: Mia Than West
gallery icon

Se billedserie

Birgit Larsen (i lys jakke) fra Foreningen af Danske Santiagopilgrimme viste vej, og gruppen gik blandt andet forbi Depotet i Skelby på deres vandretur fra Glumsø til Næstved. Fotos: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kristian har sat sig et mål: Vil gå Caminoen næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kristian har sat sig et mål: Vil gå Caminoen næste år
Næstved - 24. september 2018 kl. 21:14
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Folkepensionisten Kristian Nielsen fra Gelsted har sat sig et mål. Til næste år vil han gå den spanske pilgrimsrute Caminoen, som siden middelalderen er blevet regnet som en af de vigtigste kristne pilgrimsruter.

Derfor har han meldt sig ind i Foreningen af Danske Santiagopilgrimme og er i fuld gang med træningen. Lørdag vandrede han fra Glumsø til Næstved på en tur arrangeret af foreningen.

- Jeg har læst, at rigtig mange mænd dør, når de går på pension, fordi de bare sætter sig og laver ingenting. Det vil jeg ikke, og så fik jeg den skøre idé, fortæller Kristian Nielsen til Sjællandske.

Navnet Caminoen dækker over mange veje, der fører til den nordvestspanske by Santiago de Compostela. Ruten kaldes også Jakobsvejen efter disciplen Jakob, Spanien og de vandrendes skytshelgen, der menes at være blevet begravet i Santiago de Compostela. Lørdag førte vejen fra dog ikke til Spanien - men fra Glumsø til Næstved Station. En rute på omkring 20 kilometer.

Det er Birgit Larsen fra Foreningen af Danske Santiagopilgrimme, der har været med til at arrangere turen, som er en del af »Den danske Pilgrimsrute«. Hun er med i foreningens stigruppe, som sørger for at afmærke stier og ruter i Danmark.

- Alle, der har lyst kan være med. Det er meget hyggeligt, og det giver noget. Snakken går ofte på, om man har gået i Santiago. Man deler erfaringer. Nogle har vandret før og er gengangere, mens andre aldrig har været med, fortæller Birgit Larsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk