25. maj 2019
Det var her i Dybsø Fjord, at seks styk asiatiske krabber blev fanget ved et tilfælde. Der gemmer sig sandsynligvis mange flere i fjorden. Foto: Esben Thoby
gallery icon

Se billedserie

Det var her i Dybsø Fjord, at seks styk asiatiske krabber blev fanget ved et tilfælde. Der gemmer sig sandsynligvis mange flere i fjorden. Foto: Esben Thoby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Krabbekamp i fjorden: Invasiv art breder sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krabbekamp i fjorden: Invasiv art breder sig
Næstved - 02. august 2018 kl. 05:49
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mette Mikkelsen er datter af en fisker og har i alle sine 54 år fisket i Dybsø Fjord, mellem Næstved og Vordingborg, som hun selv bor klods op ad. I sidste uge fik hun noget i nettet, som aldrig har været der før.

arrow Læs også: Ægtepar opdagede ny invasiv krabbe i fjorden

- Der er tale om en asiatisk krabbe. Den kom til Danmark og området ved Vadehavet sammen med stillehavsøsters, som bevidst blev importeret hertil. Krabben skulle ikke have været med, men det kom den alligevel, forklarer Lars Christoffersen, naturvejleder ved Dybsø Naturskole.

Han fangede selv en asiatisk krabbe i efteråret, men den er ikke set nær Sjælland før eller siden - indtil Mette Mikkelsen sammen med sin mand fik seks styk i deres rejekasse.

- Den er registreret i Limfjorden og på den svenske vestkyst, og nu har den altså bredt sig til Smålandshavet. Det tyder på, at den snart vil være i Østersøen også, fortæller Lars Christoffersen.

Der er tale om en invasiv art, som potentielt kan true den danske strandkrabbes eksistens. Den asiatiske krabbe er mere aggressiv og territorial, og ved Vadehavet findes der allerede næsten lige så mange asiatiske som danske krabber.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk