18. juni 2021
Den konservative byrådsgruppe Anette Brix og Helge Adam Møller vil bruge endnu flere penge på en ny svømmehal, der skal være den bedste og mest spændende  på Sjælland. Foto: Anna C. Møhl
Den konservative byrådsgruppe Anette Brix og Helge Adam Møller vil bruge endnu flere penge på en ny svømmehal, der skal være den bedste og mest spændende på Sjælland. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konservative kaster vandbombe: 55 millioner kroner mere til ny svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Konservative kaster vandbombe: 55 millioner kroner mere til ny svømmehal
Næstved - 24. juni 2020 kl. 18:03
Af Anna C. Møhl

De konservative vil sende 55 millioner kroner yderligere i retning af ny svømmehal. Et flertal i kulturudvalget sagde forleden ja til at bruge 164,5 millioner kroner på en ny svømmehal på Stenlængegård-arealet.

arrow Læs også: Fra vandkulturhus til svømmehal

Med 164,5 millioner kroner kommer den ny svømmehal bestå af to styk 25 meter bassiner med henholdsvis otte og fire baner, et morskabs- og underholdningsbassin på cirka 150 kvadratmeter og et varmtvandsbassin på omkring 90 kvadratmeter.

Med det konservative forslag om at bruge yderligere 55 millioner kroner på svømmehallen, giver det otte gange 50 meters bassin, som kan deles i to bassiner og et morskabs- og underholdningsbassin på 250 kvadratmeter. Altså væsentligt større, end det nuværende projekt.

Hvor kommer pengene fra

Det konservative indspark vil betyde en fordobling af det samlede areal i forhold til i dag med 50 procent. Forslaget skal finansieres med midler fra udligningsreformen, hvor Næstved Kommune modtager ekstra 110 millioner kroner.

- Hvis vi skal bygge, skal det være noget, der virkelig batter og samtidig er fremtidssikret. Da vi i sin tid vedtog at bygge ny svømmehal så vores økonomi meget værre ud, end den gør nu. Hvis vi dengang havde vidst, at vi ville få 110 millioner kroner år efter år, ville vi nok have satset større, siger den konservative byrådsveteran Helge Adam Møller.

Er optimister

De konservative har haft følere ude blandt byrådets partier for at finde opbakning til en større og dyrere svømmehal. Svømmehalsbyggeriet skal vedtages af byrådet 30. juni.

- Vi er optimister, siger Helge Adam Møller om at skaffe et flertal, der vil tilslutte sig en »State of the art«-svømmehal, som han kalder det konservative forslag.

Inden svømmehalsbyggeriet overhovedet er vedtaget af byrådet, er arkæologerne gået i jorden.

Store gravemaskiner fjerner det øverste muldlag og nu ligger arkæologerne på knæ og graver tegn på bopladser fra jernalderen frem. Der er fundet stolpehuller, som er tegn på bebyggelse og gruber med affald. Måske kan affaldet nærmere datere en boplads.

Svømmehallen skal stå klar til brug i 2023.

arrow Flertal for ekstra stor svømmehal
28. juni 2020 kl. 18:15 Opdateret: kl. 18:18
arrow Debat: Invester i mennesker - ikke i svømmehal
28. juni 2020 kl. 14:17 Opdateret: kl. 09:59
arrow Kulturformand: - Vi vil med glæde bygge med mere vand
27. juni 2020 kl. 16:59 Opdateret: kl. 13:13
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk