11. juli 2020
I 2018 holdt borgmester Carsten Rasmussen (tv) og Helge Adam Møller ølkassetaler på Axeltorv. I dag handler talerne om racisme i USA. Foto: Mogens Lorentsen
I 2018 holdt borgmester Carsten Rasmussen (tv) og Helge Adam Møller ølkassetaler på Axeltorv. I dag handler talerne om racisme i USA. Foto: Mogens Lorentsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konservativ til kamp mod amerikansk racisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konservativ til kamp mod amerikansk racisme
Næstved - 05. juni 2020 kl. 12:11
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Far, du må gøre noget. Du må råbe op.

arrow Læs også: Debat: Lad os mødes med et positivt syn

Sådan bad byrådsmedlem Helge Adam Møllers (K) datter sin far om at støtte den efterhånden internationale protestbevægelse, der er opstået i kølvandet på politidrab på den afroamerikanske mand George Floyd.

Helge Adam Møller gik til politiet og for første gang i sit 77 år lange liv søgte han om tilladelse til at holde en demonstration mod racisme i USA.

Tilladelsen er på plads og i dag - Grundlovsdag - kl. 16-17 er Axeltorv i Næstved ramme om en demonstration til fordel for den sorte amerikanske befolkning og deres kamp mod den fortsatte racisme.

I have a dream

Borgmester Carsten Rasmussen (S) har meldt afbud, da han har lagt andre planer. I stedet hopper byrådsmedlem Aligo Francis (S) og den radikale Klaus E. Jakobsen op på en granitsten og holder tale mod racisme. Også i Danmark.

Helge Adam Møller fortæller, at da Martin Luther King i 1963 holdt sin ikoniske »I have a dream«-tale, forestillede han sig, at om 20 år ville der ikke længere være raceproblemer i USA.

- Jeg tænkte det samme, da Barak Obama blev valgt som præsident. Desværre er der ikke sket noget på den front, siger Helge Adam Møller.

Politiske demostrationer er ikke omfattet af forsamlingsforbud. Men kravene om at holde corona-afstand gælder stadig.

- Jeg håber, at der kommer en masse mennesker til demonstrationen - unge og gamle, og alle hudfarver netop på Grundlovsdag, hvor vi danskere markere alle vores frihedsrettigheder, siger Helge Adam Møller.

arrow V-politikere: Giv plads til de nye unge politikere
13. juni 2020 kl. 10:55 Opdateret: kl. 13:34
arrow Skoleelever slipper for nationale tests
18. marts 2020 kl. 14:00 Opdateret: kl. 11:01
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk