19. oktober 2021
Elias var det sidste barn, der blev født på Næstved Sygehus. Og spædbørn bliver der flere af i fremtiden, da vi får flere børn i økonomisk gode tider, viser befolkningsprognosen 10 år frem.  Foto: Mia Than West
Elias var det sidste barn, der blev født på Næstved Sygehus. Og spædbørn bliver der flere af i fremtiden, da vi får flere børn i økonomisk gode tider, viser befolkningsprognosen 10 år frem. Foto: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen har vokseværk - 529 flere borgere næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen har vokseværk - 529 flere borgere næste år
Næstved - 03. juli 2018 kl. 15:45
Af Kim Palm

Det går godt - vores kvinder føder flere børn - også selv om de nu skal føde i Slagelse.

Det fremgår af den nyeste prognose over befolkningsudviklingen i Næstved Kommune. Her forventes det, at folketallet næste år stiger til 83.473 indbyggere, en stigning på 529 indbyggere i forhold til 2018.

I den samlede periode fra 2018-2027 forventes folketallet at stige fra de nuværende 82.944 indbyggere til 87.065 indbyggere pr. 1. januar 2027. Det er en stigning på samlet 4.121 indbyggere svarende til 5 pct.

Af prognosen fremgår det også, at befolkningsfremgangen hænger sammen med den økonomiske udvikling i samfundet. I gode tider får vi flere børn og frem mod år 2027 forventes andelen af 0-2-årige af stige med 12 pct.

Det er især i nybyggerkvarteret Næstved Nord og Fensmark, at der forventes flere småfolk. Men også i Mogenstrup, Næstved Vest, Herlufmagle, Hyllinge og Fuglebjerg er der flere spædbørn på vej, forudser prognosen. Sandved er derimod eneste lokalområde, hvor prognosen forudser færre fødsler i fremtiden.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk