25. april 2018
Den 48-årige nu tidligere tekniske serviceleder i kommunen skulle have afleveret to Ford Fiestaer til skrot, men solgte i stedet bilerne og beholdt pengene selv. Arkivfoto: Per Skov Jensen
Den 48-årige nu tidligere tekniske serviceleder i kommunen skulle have afleveret to Ford Fiestaer til skrot, men solgte i stedet bilerne og beholdt pengene selv. Arkivfoto: Per Skov Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunebiler skulle skrottes: Solgt på auktion af medarbejder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunebiler skulle skrottes: Solgt på auktion af medarbejder
Næstved - 27. september 2017 kl. 10:12
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 48-årig mand fra Fuglebjerg-egnen troede, at han havde fundet en smart fidus, men i stedet endte den fikse idé med at koste ham jobbet i Næstved Kommune, ligesom han nu har fået en betinget fængselsdom ved Retten i Næstved.

Manden arbejdede i 2015 som teknisk serviceleder i kommunen, og en af hans arbejdsopgaver bestod i vedligehold af biler, som den 48-årige blandt andet kørte til servicetjek. På et tidspunkt i løbet af sommeren fik han besked på, at to Ford Fiestaer skulle køres til skrot.

- Jeg tog dem med hjem, men vurderede, at de kunne give et større udbytte end skrotpræmien. Så jeg solgte dem på auktion, forklarede manden i byretten.

Der var tale om en tilståelsessag, så der blev ikke fra hverken forsvarer eller anklager spurgt yderligere ind til, hvorfor manden valgte ikke at adlyde sin chef og i stedet handle på egen hånd. Der blev heller ikke forklaret noget om, hvorvidt manden var i økonomiske vanskeligheder.

Udbyttet blev da også ganske beskedent: Den 48-årige havde tidligere til politiet forklaret, at han fik omkring 6000 kroner per bil ved Sjællands Bilauktion i Ringsted, men i vidneskranken huskede han det mere som cirka 4000. Da beløbene var så små, mente dommer Anders Martin Jensen ikke, at det var værd at bruge meget tid på, så det samlede beløb blev sat til 8000 kroner. I det tal var også medregnet kommission for auktionssalget.

Skrotpræmien for de to biler ville have været på 3000 kroner.

Den 48-årige, som i retten var iklædt en mørkeblå lynlåstrøje, cowboyshorts og crocs, beholdt alle pengene selv, og retten dømte ham således til at betale 8000 kroner tilbage til kommunen. Anklager Christina Walbom mente desuden, at han skulle idømmes 60 dages betinget fængsel med krav om samfundstjeneste.

Forsvarer Lotte Hebel Andersen argumenterede for 30 dage uden krav om samfundstjeneste, og det var dommer Anders Martin Jensen enig i. Den dømte skal desuden betale sagens omkostninger.

Dommen blev modtaget med det samme af den 48-årige, som blev bortvist, da snyderiet blev opdaget, og ikke længere er ansat i Næstved Kommune. Kommunen har i øvrigt siden ændret praksis på området og ansat en kørselskoordinator, således at ansvaret er samlet hos én person og ikke fordelt på flere forskellige serviceledere som tidligere, hvor op imod 60 forskellige værksteder blev benyttet. I dag er alt samlet hos Brand & Redning i Næstved.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk