27. maj 2020
41-årige Sabrina Brabrand har grund til at være tilfreds. Hun har netop vundet en retssag over Næstved Kommune, som ifølge landsretten fyrede hende uretmæssigt. Foto: Robert Andersen
41-årige Sabrina Brabrand har grund til at være tilfreds. Hun har netop vundet en retssag over Næstved Kommune, som ifølge landsretten fyrede hende uretmæssigt. Foto: Robert Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune taber i landsretten efter fyring af handicappet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune taber i landsretten efter fyring af handicappet
Næstved - 23. februar 2019 kl. 05:27
Af Robert Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har indtilvidere kostet kommunekassen i underkanten af 600.000 kroner, at Næstved Kommune 6. februar tabte en sag i Østre Landsret.

arrow Læs også: Strammere regler efter tabt retssag

Sagen handler om den uretmæssige fyring af den 41-årige social- og sundhedsassistent Sabrina Brabrand i 2015 efter længere tids sygdom. Den faglige organisation Ase Lønmodtager valgte efterfølgende at lægge sag an mod Sabrina Brabrands tidligere arbejdsgiver, da man mente, at kommunen ikke bare kunne fyre hende, fordi hun var beskyttet af forskelsbehandlingsloven.

De tabte sagen i byretten i 2017, men landsretten var ikke enig i den dom, og Sabrina Brabrand vandt den nye retssag 6. februar i år. Landsretten bestemte, at Sabrina Brabrand var beskyttet af forskelsbehandlingsloven, fordi hun i lovens forstand er handicappet, og det vidste eller burde Næstved vide, da man valgte at fyre hende.

Retten har også bestemt, at Næstved Kommune skal betale den fyrede medarbejder 447.000 kroner og ligeledes betale 133.000 i sagsomkostninger. Hvad sagen ellers har kostet kommunekassen vides ikke, da Næstved Kommune ikke har nogle kommentarer til sagen, så længe man overvejer, om man kan få tilladelse til at føre sagen videre til Højesteret.

Sabrina Brabrand er lykkelig over at have vundet og over, at sagen tilsyneladende er slut.

- Det handler ikke om pengene, men om retfærdighed, siger hun.

arrow Fyringssag: Kommune dropper at anke landsretsdom
27. februar 2019 kl. 05:50 Opdateret: kl. 11:07
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk