18. november 2019
Hvis kommunen vælger 20 nye el-biler af mærket Renault Zoe kan det årligt nedbringe CO2-udledningen fra kommunens samlede bilpark med 32 ton. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Hvis kommunen vælger 20 nye el-biler af mærket Renault Zoe kan det årligt nedbringe CO2-udledningen fra kommunens samlede bilpark med 32 ton. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Pr-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune kører grønt: Vil investere i 20 el-biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune kører grønt: Vil investere i 20 el-biler
Opdateret 19. juni 2019 kl. 20:33
Næstved - 19. juni 2019 kl. 18:57
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fungerende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) luftede under valgkampen visionen om én million el-biler på de danske landeveje senest i 2030. Den er de med på i Næstved, hvor planen er at personalet fra plejecenter Symfonien fremover skal køre på strøm og batterier. Kommunen har nemlig udpeget Symfonien til test af el-biler og gør klar til indkøb af de første 20 el-drevne køretøjer.

At det er netop er Symfonien, der er valgt som test-piloter for el-biler, skyldes at personalet til daglig ikke kører længere end det kan klares med én daglig opladning, og således ikke løber tør for strøm ude på landevejen.

Det bliver op til politikerne i Økonomiudvalget at afgøre om kommunen skal begynde at køre grønt. El-biler er nemlig betydeligt dyrere i indkøb end benzin- og dieselbiler og der skal også afsættes penge til opsætning af 10 ladestandere på plejecenter Symfonien.

Og selvom strøm til el-biler er billigere end både diesel og benzin, så skal politikerne tirsdag afgøre, om de vil ofre yderligere 18.000 kroner ekstra pr. køretøj pr. år, hvis Symfonien skifter 14 benzin- og seks dieselbiler ud med el-biler.

Mens el-biler er dyre i indkøb og ladestandere er de til gengæld gode for miljøet. Kommunen har regnet på, at ved indkøb af 20 e-biler af mærket Renault Zoe, vil det årligt kunne nedbringe CO2-udledningen fra kommunens samlede bilpark med 33 ton.

Næstved Kommune råder over 320 køretøjer eksklusiv køretøjerne hos Park og Vej, Næstved Ressource Center og Frit 16. Heraf er de 230 personbiler og små varevogne. Ingen af disse køretøjer er elbiler.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk