19. juni 2019
Sådan ser planen ud for boligbyggeri på begge sider af Rådmandshaven. Ifølge kommunen er der flere potentielle investorer, der vil bygge boliger på den grønne del af Rådmandshaven, der grænser op til skoven. Illustration: Næstved Kommune
Sådan ser planen ud for boligbyggeri på begge sider af Rådmandshaven. Ifølge kommunen er der flere potentielle investorer, der vil bygge boliger på den grønne del af Rådmandshaven, der grænser op til skoven. Illustration: Næstved Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune klar med markant ændring: Nye boliger skal forbinde bymidten og kæmpe gennemkørselsvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune klar med markant ændring: Nye boliger skal forbinde bymidten og kæmpe gennemkørselsvej
Næstved - 17. oktober 2018 kl. 11:44
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rådmandshaven er en vej, man bare suser igennem - med mindre man har et ærinde hos kommunen eller tager på skovtur midt i byen. Men nu skal Næstveds centrale færdselsåre gøres til en del af bymidten med boliger på begge sider af den stærkt trafikerede vej.

arrow Læs også: Butiksnyt: H&M viser interesse for storbutik i bymidten

Kommunen vil derfor sende en nyt lokalplanforslag i høring, der rummer mulighed for boligbyggeri på den grønne del af Rådmandshaven. Det sker efter flere henvendelser fra potentielle investorer, der ser muligheder i at byudvikle midt i Næstved.

Helt konkret fokuseres der på muligheden for bebyggelse på det område, som indeholder parkeringspladsen foran kommunens store gule administrationsbygning, et grønt overskudsareal ud mod vejen Rådmandshaven, samt bagsiden af Kindhestegade og området Dania.

- Det her er en stor mulighed for at gøre Rådmandshaven til en del af bymidten og nu gør vi noget ved det, siger formanden for Plan- og erhvervsudvalget, Daniel Lillerøi (S).

I dag er Rådmandshaven en gennemkørselsvej præget af parkeringspladser og ubrugte grønne arealer, og ovre på Kindhestegadesiden fremstår byen som en flosset bagside med tilfældigt placerede bygninger. Det skal der laves om på i det lokalplanforslag, som politikerne i plan- og erhvervsudvalget alle har sagt ja til.

»Vejen Rådmandshaven kan blive en reel bygade med visuelle forbindelser til det grønne, hvorved den understøtter oplevelsen af Næstved, som en by, der både har attraktiv natur og attraktivt byliv helt inde i centrum.

Det er derfor vigtigt, at der skabes en balanceret overgang mellem bebyggelse langs vejen og Næstved Kommunes administrationsbygning, herunder det nuværende parkeringsareal«.

Sådan hedder det i udkastet til lokalplanforslaget, som politikerne i plan- og erhvervsudvalget alle har nikket ja til.

Udvalget betinger sig dog, at bliver der nedlagt parkeringspladser som erstattes af boligbyggeri, skal der indrettes et tilsvarende antal parkeringspladser et andet sted i nabolaget.

Lokalplanforslaget skal nu justeres i detaljer, og når det er færdigt, sendes det videre til de politiske udvalg, inden byrådet sender det i offentlig høring.

arrow Nybyggerne i Næstved
30. august 2018 kl. 20:30 Opdateret: kl. 14:23
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk