18. september 2021
Der er meget stor mangel på uddannet personale i ældreplejen. Sosuassistenter er i høj kurs, og vikarbureauerne har kronede dagen. Billedet er fra en konkurrence i Skills. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Der er meget stor mangel på uddannet personale i ældreplejen. Sosuassistenter er i høj kurs, og vikarbureauerne har kronede dagen. Billedet er fra en konkurrence i Skills. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune bruger millioner på eksterne sosu-vikarer: Ingen aner hvad det reelt koster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kommune bruger millioner på eksterne sosu-vikarer: Ingen aner hvad det reelt koster
Næstved - 24. juli 2021 kl. 04:43
Af Robert Andersen

Siden 2016 har Næstved Kommune brugt uforholdsmæssigt mange penge på eksterne vikarer på ældreområdet.

arrow Læs også: Atter lærlinge på Holmegaard

Det mener Dansk Folkepartis nye spidskandidat til byrådet Nickolai Hamann. Han mener, at pengene med fordel kunne bruges på andet, end at »overbetale« eksterne vikarer fra vikarbureauer.

Tag ansvar

De seneste fem år er der brugt 149.934.288 kroner på eksterne vikarer. Det er især i årene 2016 til 2019 (se skema), hvor der sker en meget markant udvikling i brugen af vikarer.

Fra 2016 til 2017 hopper forbruget fra 16.125.871 kroner til 29.996.159 kroner, mens det topper i 2019 med et forbrug på 50.453.145 kroner. Det sker samtidig med, at der kommer besparelser på området, da man overskrider budgetaftalerne.

I 2020 sker der igen et markant fald i udgifterne til 12.010.838 kroner.

Artiklen fortsætter under billedet.

Nickolai Hamann vil have formindsket forbruget af eksterne vikarer på sosu-området i Næstved Kommune, og samtidig vil han have forbedret arbejdsforholdene for de ansatte i kommunen for at tiltrække flere. Privatfoto

En mulig forklaring på dette kommer senere.

Vær lige opmærksom

Her skal man lige være opmærksom på, at en del af de penge, der er brugt på vikarer - 150 millioner kroner på fem år - ellers ville være brugt på fastansatte sosu'er. Forskellen mellem de to tal er ikke tilgængelig i øjeblikket, oplyser Næstved Kommune.

Der er aldrig nogen, der har bedt om de tal, lyder meldingen.

Der er altså ikke nogen, der reelt ved, hvad det koster kommunen at bruge eksterne vikarer i forhold til at bruge fastansatte.

Sjællandske har også spurgt fagforeningen FOA, om de kan hjælpe med de tal. Sektorformand Pia Paaske, social- og sundhedssektoren oplyser, at de ikke ligger inde med tallene.

Imens vil DFs Nickolai Hamann have området undersøgt, da han mener, at det er en uholdbar situation.

- Jeg blev chokeret, da jeg så tallene. Jeg kan ikke forstå, at vi ikke bruger flere ressourcer på rekruttering og arbejdsmiljø, siger han til Sjællandske.

Han vil kæmpe for, at der ikke kun blive allokeret flere penge til området, hvis han bliver valgt ved det kommende kommunalvalg, men også gjort noget for, at det bliver mere attraktivt at være ansat i ældresektoren.

- Vi må tage det politiske ansvar og gøre op på med stress og jag, siger han.

Nye tal

Formand for Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget og medlem af byrådet Michael Perch (S) er sådan set enig.

Han peger på, at udviklingen er ved at vende, og det er her, at man kan finde i hvert fald en del af forklaringen på, hvorfor antallet af eksterne vikartimer er begyndt at falde i 2020.

Det kan man også se i tallene for lønudbetaling.

brugen af eksterne vikarer topper i 2019, og der er en stigning i lønudbetalinger til timeansatte på 33 procent fra 2019 til 2020, viser nye beregninger lavet af Næstved Kommune. Tallet er steget fra knap 29 mio. kr. til 38 mio. kr.

Løntallet for de fastansatte er kun steget med ni procent i samme periode. Og tendensen ud til at fortsætte i 2021, viser beregningerne.

Beslutningen, om at bruge egne ansatte til at dække vikartimer, ser ud til at virke.

Fleksibilitet

Det er stadig svært at rekruttere ny medarbejdere, men der bliver arbejdet meget med at få mange af de deltidsansatte til at tage flere timer. Ligesom hos pædagogerne er der rigtig mange sosu-hjælpere og sosu-assistenter, der ikke er på fuld tid.

- Vi skal gøre det mere fleksibelt, så folk kan gå op og ned i tid, og dermed få deres liv til at hænge sammen, siger han.

Nickolaj Hamann (DF) mener, at mange af de bedste i branchen søger ind til vikarbureauerne, fordi der er en attraktiv løn og en stor fleksibilitet, fordi der er mangel på både sosu-hjælpere og sosu-assistenter.

Han ser ikke nogen anden udvej end at tilføre området flere penge.

- De løber jo allerede for stærkt, siger han og efterlyser minimumsnormeringer. ligesom i daginstitutioner.

Ny teknologi

Michael Perch er enig i, at der allerede løbes for stærkt, men han må bare erkende, at der ikke er tilstrækkeligt med medarbejdere, som det ser ud nu.

Det er et problem over hele landet at skaffe sosu'er, og Michael Perch fortæller, at de har indgået en aftale med FOA, hvor kommunen i særlige tilfælde kan aflønne faste medarbejdere som ekstene vikarer, for at gøre det mere attraktivt at tage ekstra timer.

Han sætter noget af sin lid til velfærdsteknologi, så de enkelte opgaver ikke bliver helt så mandskabskrævende. Han fortæller om automatiske senge, der gør, at de ældre kan hjælpes om til rollator eller kørestol med hjælp fra en enkelt medarbejder i stedet for to.

- Så bliver der frigivet en medarbejder, siger han.

Han fortæller, at de er i gang med at indføre den nye teknologi.

Hele landet

Nickolai Hamann vil have uddannet flere sosu-hjælpere og sosu-assistenter, men han er godt klar over, at det ikke løser problemet med vikarer lige nu.

Og manglen på sosu-hjælpere og sosu-assistenter er i øvrigt landsdækkende, så man kan ikke bare gå udenfor kommunen for at rekruttere.

Derfor mener Nickolai Hamann, at det er så vigtigt at gøre noget ved det stressende arbejdsmiljø, og dermed tiltrækker flere til faget.

Michael Perch erkender, at det er svært at finde ud af, hvad de skal gøre, men fleksibilitet er et nøgleord, slår han fast.

Michael Perch (S), formand for Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget, erkender problemet. Han håber at ny teknologi og fleksibilitet kan løse - i hvert fald - nogle af rekrutteringsproblemerne. Foto: Thomas Olsen

arrow Testcenteret lukker på Grønnegade
23. juli 2021 kl. 10:29 Opdateret: kl. 13:19
arrow Ikke opbakning til lukning af zoo
23. juli 2021 kl. 04:43 Opdateret: kl. 17:38
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk