23. juni 2021
Køreskolerne er startet op igen efter nedlukningen og har rygende travlt, fortæller formand for Næstved Kørelærerforening. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Køreskolerne er startet op igen efter nedlukningen og har rygende travlt, fortæller formand for Næstved Kørelærerforening. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kørelærerformand: Politikredsen har røvrendt os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kørelærerformand: Politikredsen har røvrendt os
Næstved - 09. april 2021 kl. 13:15
Af Rikke Bondesen

De fleste køreskoler har åbnet for elever igen efter påske, og der er gået rigtig godt, fortæller formand for Næstved Kørelærerforening Walther Baumgarten Linck.

arrow Læs også: Kørelærere frygter kaos: Så mange venter på en køreprøve

Kørelærerne er sammen med blandt andet frisører, massører og tatovører blandt det liberale erhverv, som har fået lov til at åbne 6. april. De skal blot kræve at se et coronapas, der viser, at eleven er testet negativ for maksimalt 72 timer siden, har været smittet, eller er vaccineret.

- Eleverne har været meget positive med hensyn til at følge retningslinjerne. 99,9 procent har været forstående og været omhyggelige med at bruge mundbind og følge reglerne, siger han.

Kørelærerne er blandt de erhverv, som er i høj risiko for at blive smittet på jobbet, fordi det er tvunget til at dele bil med eleverne og tager sikkerhedsreglerne meget alvorligt.

- Selvfølgelig har vi måttet afvise enkelte elever, som havde glemt at få lavet en coronatest, forklarer Walther Baumgarten Linck.

Han fornemmer, at kollegerne i Næstved allerede har rygende travlt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der er travlt igen i skolevognene. Foto: Camilla Bloch

- Nu må jeg huske dem på, at de skal sørge for at huske også at holde fri og passe deres familieforpligtelser, siger formanden.

Mere end 250 stod i kø

Kørelærerne måtte tage påsken i brug for at booke køreprøver til nogen af de mange elever, som havde fået aflyst deres praktiske og teoretiske prøver i forbindelse med nedlukningen.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi havde nemlig valgt at lægge prøver op på helligdagene, så kørelærerne måtte sidde klar ved computeren, for at sikre sig de eftertragtede prøvetider.

I påsken kunne Sjællandske fortælle, at mere en 250 elever stod stå i kø for at komme til den praktiske køreprøve, da køreskolerne åbnede efter helligdagene.

Røvrendt elever og kørelærere

Andre politikredse har håndteret genoplukningen langt bedre end Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, mener Walther Baumgarten Linck, der ud over at være for formand for Næstved Kørelærerforening også repræsenterer Sydsjælland, Lolland-Falster og Bornholm i Dansk Kørelærer-Union.

For hvor andre politikredse har ladet de elever, der mistede deres køreprøvetid på grund af nedlukningen komme forrest til prøverne efter genåbningen, så har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ikke gjort noget ekstra for de elever.

- Jeg vil ikke tøve med at sige, at vores politikreds har røvrendt både elever og kørelærere, siger Walther Baumgarten Linck.

Han fortæller, at politiet i andre kredse har lavet lister over kørelærerne og ringet til dem og tilbudt erstatningsprøver for det antal prøver hver kørelærer har fået aflyst.

Det her ikke været muligt at få en kommentar fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

arrow Efter grønt lys til køreskoler: Det kan blive et stort kaos
24. marts 2021 kl. 14:15 Opdateret: kl. 14:09
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk