10. december 2018
Anklageren havde procederet for mellem 12 og 18 måneders ubetinget fængsel, men det endte med blot seks. Foto: Per Seyffart
Anklageren havde procederet for mellem 12 og 18 måneders ubetinget fængsel, men det endte med blot seks. Foto: Per Seyffart
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kørelærer i fængsel efter voldtægt af elev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kørelærer i fængsel efter voldtægt af elev
Næstved - 08. marts 2018 kl. 06:12
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En mand i 40'erne fra Næstved sad med et lidende udtryk og lignede en, der ikke havde sovet, siden sagen mod ham blev indledt seks dage forinden, da han onsdag var på anklagebænken ved Retten i Næstved. Her blev han fundet skyldig i voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje af en 18-årig kvinde, som han i november sidste år var kørelærer for.

arrow Læs også: Kræver strengere straf til voldtægtsdømt kørelærer

Efter endt køretime en eftermiddag inviterede manden mere eller mindre sig selv med op i elevens nye lejlighed i Næstved, angiveligt på grund af sin interesse i ejendomme. Ifølge kørelærerens forklaring endte det hurtigt med, at de to kyssede heftigt, inden de begge afbrød, og han tog videre til et møde.

Den 18-årige fortalte derimod, at manden havde kysset mod hendes vilje. Han havde taget hende på ballerne, rørt ved hendes ene bryst og stukket en finger op i hende, alt imens hun havde sagt stop flere gange. Der blev dog først stoppet, da kvinden fandt på en nødløgn om en vens snarlige ankomst.

Dommer Bo Rasmussen fortalte, at han og de to domsmænd fandt den 18-åriges forklaring troværdig, sikker og detaljeret. Der var dog ikke tilstrækkeligt grundlag til, at manden fik frakendt retten til at virke som kørelærer.

Der kom ikke yderligere begrundelse for dommen, men det har givetvis også talt for kvindens forklaring, at hun allerede mindre end halvanden time efter episoden mødte grædende op på politistationen med mascaraen løbende ned ad kinderne og fortalte samme historie som i retten.

Hvorfor dommen endte med at lyde på seks måneders ubetinget fængsel og ikke de op imod 18, som anklager Anne Marie Fink ellers havde procederet for, kom der heller ingen forklaring på.

- Nu skal vi have læst dommen, og så må vi se, om den eventuelt skal ankes, sagde anklageren til Sjællandske og erklærede sig derudover tilfreds med, at manden var blevet dømt efter anklageskriftet.

Også kørelæreren har 14 dage til at overveje, om han ønsker at anke til landsretten. Efter en længere rådslagning med sin forsvarer, Anders Vistisen, valgte han i retten at udbede sig betænkningstid.

Sagen var blevet udsat til i går, så et sidste vidne kunne afhøres. Det var en ven af den dømte, som han havde holdt møde med kort efter voldtægten.

Han forklarede i retten, at han kunne se på kørelæreren, at noget var galt. Herefter fik han så samme historie, som kørelæreren fortalte i retten. Altså at der var blevet kysset, og at det ikke var godt, fordi manden er gift og har to små børn.

Efter at have afgivet forklaring satte manden sig på tilhørerpladserne, hvor også en anden af den dømtes venner sad. Herudover var godt en håndfuld veninder til den 18-årige på plads, og det var en følelsesmæssigt hård omgang for særligt den ene, som var grådkvalt under det meste af forsvarerens procedure.

Veninderne udtrykte efterfølgende tilfredshed med dommen, men sagde også venligt, at de ikke ønskede at tale med pressen.

arrow Kørelærer nægter voldtægt af elev: »Vi kyssede bare«
02. marts 2018 kl. 06:03 Opdateret: kl. 17:20

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk