15. august 2020
De to vigtigste malerier på den aktuelle udstilling i Kongegaarden i Korsør er ifølge Thomas Kluge de to portrætter af hans daværende kæreste Dorthe, der viser den udvikling, han gennemgik som kunstner før sit gennembrud i 1994. Her til venstre ses det første fra 1989.  Og nedenunder det andet malet to et halvt år senere. Forskellen er markant. Fotos: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

De to vigtigste malerier på den aktuelle udstilling i Kongegaarden i Korsør er ifølge Thomas Kluge de to portrætter af hans daværende kæreste Dorthe, der viser den udvikling, han gennemgik som kunstner før sit gennembrud i 1994. Her til venstre ses det første fra 1989. Og nedenunder det andet malet to et halvt år senere. Forskellen er markant. Fotos: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kluge: - Jeg VILLE være kunstner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kluge: - Jeg VILLE være kunstner
Næstved - 17. januar 2018 kl. 17:13
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

48-årige Thomas Kluge er en anerkendt kunstmaler, vidt berømmet for sine fantastiske portrætter. blandt andet af kongefamilien. Men Kluge, der er vokset op i Tybjerglille Bakker ved Næstved, har måttet arbejde hårdt for succesen. Det kan ses på en aktuel udstilling på Kongegaarden i Korsør, hvor han nu residerer. Her fortæller 30 værker historien om den stålsatte unge mand, der bare ville være kunstner. Og blev det.

arrow Læs også: Se billederne fra atelieret: Portrætmaleren Thomas Kluge maler mod drømmen

Trods tre gange nej fra Kunstakademiet om optagelse og en stribe afvisninger fra censurerede udstillinger, så fortsatte han stædigt med at udvikle sin malerkunst. Til den i dag næsten Rembrandt-agtige stil med velkendte portrætter af kongefamilie, politikere og erhvervsledere. Men det er værker fra hans første tid, hvor han så at sige øvede sig, der kan ses i Kongegaarden. Udstillingens titel »Mens vi venter« er også titlen på det billede, der gav ham hans gennembrud som kunstmaler, da det i 1994 blev optaget og udstillet på Charlottenborgs forårsudstilling. Han søgte ind med fire, men kun det ene blev optaget. Det var dog nok!

- Efter endnu en afvisning af mine billeder til en censureret udstilling i København standsede jeg på vej hjem ved Næstved Tidende for at gøre opmærksom på mig selv og mine kunstdrømme. Avisen skrev en fin artikel om mig. Den første nogensinde, siger Thomas Kluge.

Artiklen kan også ses på Kluges aktuelle udstilling i Kongeaarden i Korsør frem til 25. februar.

I 10 år har Thomas Kluge været præstemand i Korsør - gift med sognepræst Anna Helleberg Kluge. I dag springer han så for første gang ud som udstillende kunstner i Korsør.

Torsdag den 25. januar er der mulighed for at møde ægteparret Anna og Thomas Kluge i Næstved. Foredraget holdes kl. 19.30 i Herlufsholm Sognehus, H.C. Andersensvej 20.

arrow Stor succes for Kluge-udstilling
11. februar 2018 kl. 11:00 Opdateret: kl. 10:41
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk