19. november 2019
Team Rynkeby markerer fredag afgangen til Paris ved at sende 500 gule balloner til vejrs. En hån mod klimaet, lyder kritikken. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Team Rynkeby markerer fredag afgangen til Paris ved at sende 500 gule balloner til vejrs. En hån mod klimaet, lyder kritikken. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klimaprotest mod Team Rynkeby's ballonfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klimaprotest mod Team Rynkeby's ballonfærd
Næstved - 25. juni 2019 kl. 05:44
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby Storstrøm fredag markerer afrejsen mod Paris ved at sende 500 gule heliumballoner til vejrs på Axeltorv i det centrale Næstved, er det en hån mod klimaet.

arrow Læs også: Efter heftig miljødebat: Team Rynkeby dropper gul ballonfærd

Det mener bl.a. friskolelærer Rasmus Boström, der har taget initiativ til at få stoppet ballonopsendelsen. Det sker med henvisning til videnskabelige artikler, der påviser at ballonerne udgør en trussel mod dyrelivet og skæmmer naturen.

- Her har kommunen taget en virkelig klima-tåbelig beslutning ved at give Team Rynkeby tilladelse til at sende balloner mod himlen. Det er en særdeles uheldig markering af et ellers godt initiativ, siger Rasmus Boström.

Han henviser til en artikel i nyhedsmediet Globalen, der fortæller hvordan dyr risikerer at kvæles i latex, der forveksles med føde. Artiklen har også rystet det lokale byrådsmedlem Sebastian Myhlsted-Schenstrøm (V), der vil have undersøgt om kommunen kan stoppe Team Rynkeby's ballonfærd.

Holdkaptajn for Team Rynkeby Storstrøm, Mikael Kastrup Hansen, afviser at velgørenhedscykelholdet på nogen mulig måde skader naturen ved at sende balloner til vejrs.

- Vi har fået ballonerne gennem et event-bureau, der har fået tilladelse af Luftfartsstyrelsen til opsendelse af ballonerne og bureauet har garanteret, at der er tale om 100 procent biologisk nedbrydelige balloner, siger Mikael Kastrup Hansen.

Han har også kontaktet naturvejledere, der har overbevist ham om, at ballonerne ikke udgør nogen trussel mod klima og dyreliv.

- Team Rynkeby Storstrøm tager miljøet meget alvorligt, og har gennemtænkt afgangen, siger Mikael Kastrup Hansen.

arrow Billeder: Stafet For Livet er i fuld gang
24. august 2019 kl. 17:23 Opdateret: kl. 15:58
arrow Stafet For Livet dropper balloner efter hed miljødebat
20. august 2019 kl. 05:56 Opdateret: kl. 16:28
arrow Rynkekaptajn: Vi tager vores affald med hjem
04. juli 2019 kl. 15:35 Opdateret: kl. 11:46

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk