27. oktober 2020
Jens Andersen (tv), direktør i Næstved Fjernvarme, og formand for Næstved Fjernvarme Lindy Nymark Christensen er svært stolte af nomineringen. Foto: Anna C. Møhl
Jens Andersen (tv), direktør i Næstved Fjernvarme, og formand for Næstved Fjernvarme Lindy Nymark Christensen er svært stolte af nomineringen. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klimagulerod: Nomineret for billig fjernvarme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klimagulerod: Nomineret for billig fjernvarme
Næstved - 01. oktober 2020 kl. 20:31
Af Anna C. Møhl

Billig og grøn varme i radiatorerne. Det er nogle af ingredienserne til, hvordan Næstved Fjernvarme er blevet nomineret til Fjernvarmeprisen 2020.

Nomineringen kommer samtidig med at Næstved Fjernvarme i forvejen gør sig bemærket med et fem-årigt projekt, hvor 30 procent flere af husstandene i Næstved skal kobles på den grønne fjernvarme.

- Vi er åbenbart ikke de eneste, som har fået øje på, at det går rigtig godt med fjernvarmen her i Næstved. Vi er meget stolte over at blive indstillet, især fordi årsagen til det er, at vi er gode til at skaffe vores kunder billig og miljørigtig varme, siger direktør for Næstved Fjernvarme Jens Andersen.

Klimagulerod

I nomineringen af Næstveds varmeleverandør står der blandt andet, at Næstved Fjernvarme er indstillet for deres indsamling af data til energioptimering i fjernvarmenettet og hos den enkelte forbruger. Det har haft en stor positiv effekt både på klimafronten, men også økonomisk, hvor varmeprisen de seneste 10 år er faldet med 14 procent.

Varmeværket har klimagulerod i form af en særlig dummebøde, hvor kunder, der ikke udnytter energien optimalt, skal betale ekstra for varmen. Omvendt bliver der givet rabat til kunder med god energiudnyttelse. Indtægten fra, hvad varmeværket kalder »motivationstarif« blev brugt på ansættelse af en energirådgiver, der hjælper forbrugeren til at imødegå problemer med et varmeanlæg.

Fjernvarmeprisen 2020 uddeles i slutningen af oktober.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk