24. juni 2021
Genåbningen af samfundet åbner også op for familiefester, bryllupper, barnedåb og konfirmationer. Alex Christoffer Mortensen er klar til at byde kunderne velkommen i Karetmagerens Hus. Fotos. Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Genåbningen af samfundet åbner også op for familiefester, bryllupper, barnedåb og konfirmationer. Alex Christoffer Mortensen er klar til at byde kunderne velkommen i Karetmagerens Hus. Fotos. Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til livets stjernestunder: Karetmagerens Hus genåbner med ny chef i køkkenet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Klar til livets stjernestunder: Karetmagerens Hus genåbner med ny chef i køkkenet
Næstved - 23. april 2021 kl. 12:10
Af Kim Palm

Snart kommer øjeblikket vi har ventet på, hvor onkel Anders slår på glasset, rejser sig op og går i gang med talen til konfirmanden. For nu kan vi atter fejre livets stjernestunder og være sammen med dem vi kender og holder af. Stadig med restriktioner, men fra 6. maj begynder det at give mening, når forsamlingsloftet hæves til 25 indendørs og 75 udendørs.

21. maj kan vi være samlet 50 personer indendøre, og fra 11. juni hæves forsamlingsloftet til 100 personer under samme tag.

arrow Læs også: Genåbning: Glade gymnaster i hallen igen
Alle vil have bord

Det kan de også mærke i Karetmagerens Hus. Det kendte traktørsted i udkanten af Appenæs genåbner i dag fredag den 22. april, og bestillingerne vælter ind til familiefester, selskaber, konfirmationer og barnedåb.

- Rigtig mange nybagte børnefamilier har udskudt barnedåben i håb om en genåbning. Nu ringer de alle sammen og bestiller tid til fest. Det er herligt, fortæller den nye driftschef Alex Christoffer Mortensen, der har susende travlt med at få skovrestauranten i form til familiefesterne.

I februar blev Karetmagerens Hus nemlig ramt af vandskade. Et frostsprængt vandrør sendte flere tusinde liter vand ind i restauranten, hvor især gulvene tog skade. De er nu erstattet af nye gulve, ligesom der er indkøbt nye stole og borde til sæsonen, der udover store selskaber også holder åben som traditionel restaurant hver torsdag, fredag og lørdag.

Artiklen fortsætter under billedet.

Spis blandt krydderierne. Det er en af nyskabelserne på det gamle traktørsted nær Gavnø gods.

- Det bliver traditionel mad med et twist. Vi går efter lokale råvarer og indleder sæsonen med en delemenu med håndpillede rejer, dampede hvide asparges, røget laks, røget dyrekølle og kalveculotte med rødvinssauce, fortæller Alex Christoffer Mortensen.

Lokale ildsjæle

Han ved hvad det handler om, når Næstved skal stille sulten. Han stod nemlig i lære på Rådhuskroen og har også drevet restaurant Rustik i Vinhusgade, ligesom han var manden bag take away-konceptet Food and Mind, indtil han for halvanden måned siden fik chancen for at overtage driften af Karetmagerens Hus.

- Det er to lokale ildsjæle, der har overtaget stedet. De vil gerne forblive anonyme, så det er mig, der tegner forretningen, fortæller Alex Christoffer Mortensen, der netop har ansat en sommelier, der gør os klogere på vinens verden, men som stadig søger personale til sæsonen, der tegner temmelig travl.

- Vi søger tjenere og serveringspersonale, så kom frisk, lyder det fra skovkanten, hvor Alex Christoffer Mortensen har allieret sig med lokale leverandører af råvarer. Grøntsagerne kommer fra Vidarslund gartneri mellem Præstø og Faxe og rugbrødet leveres af Kys Kokken i Næstved.

- Jeg prøver også at få en aftale i stand med lokale fiskere om dagens fiskeanretninger. Det giver mening at tænke lokalt, siger den 35-årige familiefar fra Kalby, der godt ved, at der skal mad på tallerkenen, når vi stiller sulten her i byen.

Gulerodshuset genåbner

Karetmagerens Hus holder åbent torsdag, fredag, lørdag og søndag og fra 1. juli til 15. august er der åbent alle dage fra klokken 11.30 til klokken 23.

I den anden ende af byen gør Gulerodshuset sig også klar til genåbning. Traktørstedet i det nordlige Næstved åbner på torsdag. Her er stegt flæsk af det gode mærke ad libitum i dagens anledning skiftet ud med laksesnitte og gammeldags oksesteg.

arrow Genåbningsglæde: Tilbage for fuld musik
23. april 2021 kl. 17:00 Opdateret: kl. 12:10
arrow Sådan klarer skoler yderligere genåbning
22. april 2021 kl. 21:35 Opdateret: kl. 08:38
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk