27. november 2020
Den sidste store tur inden det går løs på mandag var Enø rundt, som de svømmede 26. maj. Deltagerne på turen var (fra venstre) initiativtageren til Swim Bornholm Hans Henrik H. Hemig, den 17-årige Philip Krogh Brønnicke fra Mern, Peter Schultz fra holdet, Per Fodslette Møller fra NIF Masters og Kenneth Sylvest Andersen. Privatfotos
gallery icon

Se billedserie

Den sidste store tur inden det går løs på mandag var Enø rundt, som de svømmede 26. maj. Deltagerne på turen var (fra venstre) initiativtageren til Swim Bornholm Hans Henrik H. Hemig, den 17-årige Philip Krogh Brønnicke fra Mern, Peter Schultz fra holdet, Per Fodslette Møller fra NIF Masters og Kenneth Sylvest Andersen. Privatfotos
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til at svømme 110 kilometer rundt om Bornholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar til at svømme 110 kilometer rundt om Bornholm
Næstved - 11. juni 2018 kl. 09:00
Af Helle Hansen

Nu begynder Folkemødet på Bornholm, og lokale Kenneth Sylvest Andersen skal svømme 110 kilometer rundt om klippeøen.

arrow Læs også: Svømmere er kommet vel i mål på Bornholm

Siden Sjællandske først gang talte med den 43-årige Masters svømmer fra NIF, har holdet - der yderligere består af Peter Schultz, Hans Henrik H. Hemig og Martin Empacher fra Københavnsområdet - fået skaffet en hjælper på land og en stor bemandet ledsagebåd incl. en skipper.

Og så er der dukket en udfordring op med et stræk på 12,5 kilometer, hvor der dagligt er skydeøvelser klokken 9 til 18.

- Vi skal nå forbi det stræk, inden de begynder at skyde, så en af morgenerne skal vi rigtig tidligt i vandet, siger Kenneth Sylvest Andersen, der sammen med resten af teamet er taget til Bornholm.

Starten et gået i morges fra Allinge.

- Det blæser mindre om formiddagen end senere på dagen, så det giver mening at starte tidligt, siger Kennet h Sylvest Andersen.

De fire åbent-vand svømmere svømmer for at gøre opmærksom på plastik-forurening af vores farvande.

- Vi er afhængige af, at vandet er rent og dejligt at svømme i. Også i fremtiden. Det er bestemt ikke en selvfølge, og derfor svømmer vi rundt om Bornholm i uge 24 for at skabe opmærksomhed om plastik-forureningen, siger de.

Plastic Change stiller så til gengæld ledsagebåd med skipper til rådighed.

Svømmerne skal være i vandet otte til 10 timer dagligt de fire første dage, hvor der skal svømmes 27 kilometer, så de har skelet lidt temperaturerne i havet rundt om øen.

Trods våddragterne betyder lave vandtemperaturer højere energiforbrug, og de skal i hvert fald hver især dagligt drikke fem-en-halv liter energidrik under svømmeturen.

På en uges træningslejr på La Santa svømmede Kenneth Sylvest Andersen 100 kilometer, i pinsen svømmede han 42 kilometer på tre dage og 26. maj svømmede han og fire andre de 16 kilometer rundt om Enø.

- Det var hårdt at skulle svømme over sejlrenden i Karrebæksminde og slutte af med syv kilometer i modstrøm uden pause, siger han. De sidste uger op til Swim Bornholm har Kenneth Sylvest Andersen »kun« trænet fire kilometer hver anden dag for at give kroppen til at restituere inden den store udfordring.

- Vi er alle i god form både fysisk og mentalt og kan så absolut godt gennemføre Swim Bornholm, siger Kenneth Sylvest Andersen.

Martin Empacher svømmer kun med mandag, da han er skolelærer og skal hjem og have elever til eksamen, men de andre tre tager hele turen, som slutter med en finale fredag på to kilometer fra Næs til Allinge, hvor andre også kan deltage.

- Det bliver en personlig bedrift og samtidig en indsats for en god sag, men det bliver meget mærkeligt, når det er overstået, siger Kenneth Sylvest Andersen, der har trænet op til Swim Bornholm siden nytår.

- Man får mentale tømmermænd bagefter. Det har fyldt så meget. Jeg har immervæk svømmet 440 kilometer fra januar og til nu, siger han, der har måttet love sin kæreste, at han ikke bagefter går i gang med et endnu vildere svømmeprojekt.

TV2 vil følge svømmerne, og man vil også kunne læse lidt om strabadserne her i avisens spalter i den kommende uge.

arrow Svømmede i over syv timer - i dag gør de det igen
12. juni 2018 kl. 15:05 Opdateret: kl. 09:25
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk