3. juli 2020
Der bliver folkefest i aften, når Næstved Stafetten, afløseren for Danmarksstafetten, skydes i gang klokken 18. Arkivfoto: Helle Hansen
Der bliver folkefest i aften, når Næstved Stafetten, afløseren for Danmarksstafetten, skydes i gang klokken 18. Arkivfoto: Helle Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt stafet genopstår efter sidste års nedtur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendt stafet genopstår efter sidste års nedtur
Næstved - 13. juni 2018 kl. 11:54
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag dag gør hundredvis af løbere sig klar til stafetløb på anlægget ved Herlufsholm Idrætscenter.

arrow Læs også: Billedserie: Masser af vindersmil til Næstved Stafetten

Efter en årrække med nedgang i deltagertallet besluttede HGATM og Næstved Firma Sport, som står bag den traditionsrige Danmarkstafetten i Næstved, efter sidste års skuffelse at forsøge med en relancering.

Fra for fem år siden at have 1400 deltagere, ramte stafetten i 2017 bunden med 295 deltagere.

Med relanceringen har stafetten fået et nyt navn, Næstved Stafetten, og så er arrangementet flyttet fra at holdes en søndag til en hverdagsaften ligesom eksempelvis DHL-stafetten i København.

500 har tilmeldt sig i år, og starten går klokken 18. Der er start og mål på Sønderdræsset, boldbanerne på den modsatte side af vejen ved idrætscentret.

Der er dermed lagt op til pavillonfest og fortættet atmosfære, når løberne krydser målstregen og afleverer depechen videre omgivet af tilskuere og andre deltagere.

- Vi satte et mål om 500 deltagere til genrejsningen, og det har vi nået, siger Janne Jensen, som er med i arrangørgruppen for HGATM.

Stafetten har i år også fået en såkaldt walk, altså et »gåløb«, på fem kilometer. I modsætning til løberne gennemfører 'walkerne' ruten samlet i holdet på tre deltagere.

Desuden er der arrangeret et børneløb på Sønderdræsset, hvor børneholdene løber så mange omgange på en et-kilometerbane, som de kan nå på halvanden time. Der er indtil videre syv børnehold tilmeldt.

Arrangørerne har sørget for ekstra underholdning på løberuten.

De har nemlig inviteret en rollespilsgruppe til at deltage i stafetten. De vil både lave rollespil ude på ruten og på pladsen efter løbet.

På Sønderdræsset bliver der også en agilitybane for mennesker, hvor især børnene kan dyste om at sætte den bedste tid. de tre hurtigste tider bliver noteret på en tavle, så alle til slut kan se, hvem der var hurtigst til menneskelig agility.

Fotografering på et podie efter målstregen, affaldsindsamling i løb og flere andre underholdende indslag dukker også op i det, der bliver 35. gang med stafet i Næstved.

Som en ekstra krølle ved relanceringen går en del af deltagergebyret til Svovlstikkerne, som med 500 deltagere kan se frem til en donation på 5000 kroner - en tier pr. deltager.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk