25. august 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

Foto: Annika Fossá
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kampvogne og fly på nyt 4500 kvm. museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kampvogne og fly på nyt 4500 kvm. museum
Opdateret 20. marts 2014 kl. 13:55
Næstved - 18. marts 2014 kl. 06:00
Af Annika Fossá
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allan Pedersen fra Fladholte vil nu dele sin hobby med resten af verden - militære køretøjer fra østsiden af Den Kolde Krig.

Siden han for 18 år siden købte sin første militære bil, har han købt omkring 60 bæltekøretøjer, kampvogne, lastbiler, motorcykler, et enkelt fly og et hav af andet krigsmateriel. Og nu har han nok til at lave et museum, Panzermuseum East, som åbner den 3. maj.

- Det er Danmarks største, ja, jeg vil næsten vove den påstand, at det er Skandinaviens største samling af østkøretøjer. Det er i hvert fald den største private samling af østkøretøjer, lyder det fra Allan Pedersen, som har travlt med de sidste forberedelser inden museets åbning.

- Det er sådan gået rigtig over gevind med samlingen de sidste fem år. Jeg købte det første bæltekøretøj i 2006, men langt de fleste køretøjer er købt i løbet af de sidste fem år. Jeg har rejst en del rundt i de gamle østlande, især Tjekkiet, Polen og den østlige side af Tyskland. Der finder jeg de her køretøjer som vrag, som jeg så sætter i stand i mit værksted. Det er sgu farligt, for der kommer hele tiden mere, griner Allan Pedersen og tilføjer, at han heldigvis har en meget tålmodig hustru.

- Hun siger, at bare jeg er glad, så er hun også glad. Og så er jeg ikke længere væk, end at hun kan få fat i mig på et øjeblik, da stuehuset ligger lige ved siden af værkstedet, siger han

Panzermuseum East vil være på 4500 kvadratmeter, ligesom der vil være en 15 hektar stor plantage, som besøgende også kan gå rundt i, hvis de for en stund bliver trætte af at kigge på militære køretøjer, og en café med det passende navn, Café Bomben.

Læs mere i Sjællandske tirsdag.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk