9. maj 2021
Udenlandske skraldeskibe er nødvendige for at Næstved kan holde varmen. Men står det til regeringen, så skal det være slut med import af udenlandsk affald.Energichef i Affald Plus Ole Andersen forudser en regulær kamp om skraldet. Privatfoto
Udenlandske skraldeskibe er nødvendige for at Næstved kan holde varmen. Men står det til regeringen, så skal det være slut med import af udenlandsk affald.Energichef i Affald Plus Ole Andersen forudser en regulær kamp om skraldet. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kamp om skraldet: København vil hente vores affald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kamp om skraldet: København vil hente vores affald
Næstved - 20. februar 2021 kl. 04:43
Af Kim Palm
arrow Læs også: Valg til fjernvarmen udsættes - igen

En veritabel skraldekrig, hvor forsyningsselskaberne konkurrerer om affaldet. Det er, hvad der venter os, efter at regeringen og et bredt flertal i Folketinget i sommer indgik en aftale om fremtidens skraldeafhentning. Klimaaftalen indebærer nemlig, at kommunerne om senest fem år skal sende deres husholdningsaffald i udbud.

Direktør i Amager Ressourcecenter Jacob Hartvig Simonsen forudser derfor et kommende scenarie med lastbil efter lastbil, der kører skrald op og ned ad Sydmotorvejen, hvis forbrændingsanlæggene fremover skal udkonkurrere hinanden.

- Hvis affaldet bliver udliciteret, så vil vi byde på skraldet fra Næstved. Det er klart - og hvis vi vinder, så vil du se en kortege af lastbiler fyldt med skrald på vej mod København, forudser Jacob Hartvig Simonsen.

Energichef i Affald Plus, Ole Andersen, bekræfter scenariet og hæfter sig ved, at forbrændingsanlæggene i Roskilde og København er bygget med overkapacitet, og der derfor bliver kamp om skraldet på Sjælland.

- Det vil efterlade Næstved-området og Næstved Fjernvarme med et kæmpe problem, da de således er tvunget til at finde på alternativer til den affaldsvarme de modtager i dag fra forbrændingsanlægget på Ydernæs, siger Ole Andersen.

arrow Godt nyt: Her bliver prisen sænket næste år
12. december 2020 kl. 14:52 Opdateret: kl. 10:38
arrow Kæmpe varmelager tager form - får et 11.000 m2 stort låg
02. december 2020 kl. 06:28 Opdateret: kl. 11:06
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk