22. oktober 2019
Den Store Fortælling er Arne Haugen Sørensens nyeste og hidtil største maleri. Motiverne er inspireret af bibelfortællinger. Foto: Amanda Arancibia
Den Store Fortælling er Arne Haugen Sørensens nyeste og hidtil største maleri. Motiverne er inspireret af bibelfortællinger. Foto: Amanda Arancibia
Foto: SANTIAGO FERNANDEZPULIDO
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpemaleri i baggrunden for kirkekoncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpemaleri i baggrunden for kirkekoncert
Næstved - 10. november 2018 kl. 18:32
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag 11. november klokken 15 kan man opleve Den Store Fortælling i Næsby Kirke samtidig med en koncert.

Den Store Fortælling er Arne Haugen Sørensens nyeste og hidtil største maleri. Motiverne er inspireret af bibelfortællinger.

Musikken er af Mozart, Beethoven, Strauss, Sibelius, Mahler, Stravinsky og Wagner og leveres af trompetist Dorthe Zielke og organist Søren Johannsen.

Maleriet Den Store Fortælling, der danner baggrund for koncerten, blev i 2017 leveret til Aarhus Valgmenighed og måler 3,2 x 10 meter. Det store, farvestrålende værk fortæller levende de udvalgte bibelhistorier. Ved koncerten visualiseres de forskellige motiver fra maleriet sammen med uddrag af Bjarne Reuters genfortælling af Bibelen.

Arne Haugen Sørensen har boet i Sydspanien siden 1981. På toppen af bjerget, hvor han bor og har udsigt over bjerge og Middelhavet, har han bygget et underjordisk atelier, hvor en glaspyramide på toppen, lader solen oplyse det store rum.

Han havde sin debut som maler og grafiker i 1953 på Kunstnernes Efterårsudstilling.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk