22. oktober 2019
Helge Adam Møller , der ses til højre, foreslår, at man udskyder deadline for nedtagelse af EP-valgplakater. Foto: Anna C. Møhl
Helge Adam Møller , der ses til højre, foreslår, at man udskyder deadline for nedtagelse af EP-valgplakater. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: K: Lad valgplakaterne hænge lidt længere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

K: Lad valgplakaterne hænge lidt længere
Næstved - 15. maj 2019 kl. 15:58
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det konservative byrådsmedlem Helge Adam Møller vil have sund fornuft i valgkampen.

Han foreslår, at Næstved Kommune søger Vejdirektoratet om dispensation, så valgplakater til Europaparlamentsvalget først skal hives ned senest otte dage efter folketingsvalget 5. juni.

De strikse regler for valgplakater betyder, at valgplakater skal ned senest otte dage efter et valg. Aarhus har fået Vejdirektoratets tilladelse til at vente med nedtagningen, og det håber Helge Adam Møller kan kopieres i Næstved.

- Det er hårdt arbejde at tage valgplakater ned og det er almindelig sund fornuft, at vi samler opgaven på én dag, siger Helge Adam Møller.

Valgene til Europa-Parlamentet og Folketinget er placeret tæt på hinanden. De mange frivillige i partierne skal dog kun køre en gang rundt i Aarhus, når plakaterne skal ned.

Fordi valgene til Europa-Parlamentet og Folketinget ligger tæt på hinanden - 26. maj og 5. juni - kan de frivillige plakatophængere se frem til at skulle op på stigerne to gange. Nemlig senest tre dage før folketingsvalget og igen 10 dage efter er det slut med at have folketingskandidater i lygtepæle.

Men hvis Helge Adam Møllers forslag vinder gehør i Byrådets økonomiudvalg og der indhentes dispensation fra Vejdirektoratet, kan de frivillige slå to fluer med ét smæk.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk