19. oktober 2019
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Juletaxa uden hysterisk højt prisniveau

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Juletaxa uden hysterisk højt prisniveau
Næstved - 10. december 2018 kl. 10:04
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det ligger lige til højrebenet for taxaselskaber at skrue gevaldigt op for prisen, når kunderne juleaften og nytårsaften står i kø for at få en firhjulet drosche til at køre en hjem.

Den ny taxalov forsøger man at få endnu flere taxaer på gaden, når eftersøprgslen er størt. Den liberalisering har fået nogle taxacentraler til at skrue helt op for startgebyret.

arrow Læs også: Optiker uddeler gratis beskyttelsesbriller inden nytår

Men ikke Næstved Taxa. Hvor man i blandt andet København kan risikere at betale op til 150 kroner for at få taxaen til at trille ud af pitten, holdes startbegyret i Næstved Taxa i bero.

Om det er den 17. december eller 24. december, koster det i startgebyr 39 kroner at sætte sig ind i en af Næstved Taxas hyrevogne.

Formand for Næstved Taxa, vognmand Henrik Neumann-Petersen, siger til Sjællandske, at i stedet for at justere på startgebyret, sættes stort set alle chauffører og biler ind juleaften og til Nytår.

- Udebliver man fra sin vagt, koster det 1.500 kroner. Vi gør alt, hvad vi kan for at have så mange biler på vejene, siger han.

Juleaften er der ekstra pres på taxaerne, når mandelgaven er delt ud og pakkerne fordelt.

Typisk kører man i egen bil til juletamtam den 24. december og har brug for en vogn hjem. Fra kl. 21 og frem til kl. 1 har Næstved Taxa vagtsat mindst 35 biler.

Hjemme hos taxaformanden er man vant til, at far smutter hen på aftenen.

- Står bilen stille, kører jeg selv. Vi har en forpligtelse til at være der, når der er kunder til os, siger Henrik Neumann-Petersen.

Med den nye taxalov er der krav om, at taxaer skal udstyres med et kæmpe skilt, der tydeligt oplyser priserne på startgebyr, kilometer og ventetid.

Skiltene skal sidde på siden af bilerne og priserne kommer til at stå med så store tal, at ingen kan være i tvivl om, at det koster 39 kroner at sætte sig ind i en Mercedes og påbegynde turen hjem.

Skiltene klæbes på Næstved Taxas vognpark i takt med, at vognmændene frem til 2025 skifter fra det nuværende bestillingskontor til et såkaldt kørselskontor.

arrow Nytårsstatus: En udbrændt bil
01. januar 2018 kl. 09:34 Opdateret: kl. 09:34
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk