26. september 2020
Karin Larsen (tv) og Ulla Toy fra Næstved smager på lakridslikør i Bills Bar. Den er med igen i år i Gl. Ridehus. Fotos: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Karin Larsen (tv) og Ulla Toy fra Næstved smager på lakridslikør i Bills Bar. Den er med igen i år i Gl. Ridehus. Fotos: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Juledrømme om droner og lokomotiver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Juledrømme om droner og lokomotiver
Næstved - 07. december 2019 kl. 13:47
Af Jan Jensen

Kun fem minutter efter dørene er åbnet til Gl. Ridehus på Grønnegades Kaserne i Næstved, er de første besøgende i fuld gang med at se og smage på udstillernes varer.

Karin Larsen og Ulla Toy har fundet frem til Bills lille vinbar. Han fortæller om sine produkter, og smagsprøven - en lakridslikør - falder i de to veninders smag.

- Den smager virkelig godt, siger Ulla Toy, der også synes at omgivelserne er perfekte til et julemarked.

I nærheden har Soroptimist International Næstved travlt. Her sælges lodder og der er unikke gaver i spil. Foran standen: Jul I Indonesien står farmor Birgitte Olsen med barnebarnet Victoria Tejlgaard Wichmann. De to har gjort det til en tradition at besøge Grønnegades Kaserne ved juletid.

Victoria Tejlgaard Wichmann går i 0.a på Ellebækskolen afd. Kildemark. Hun har forelsket sig i et lille pandekagehus med lys i, og hun ser også om det virker, inden farmor nikker og betaler.

- Det er så hyggeligt her. Vi er også på nissejagt. Når man finder dem alle fem udløser det et godtepose til børnene, siger Birgitte Olsen.

På vejen ud af ridehuset møder de julemanden, som er på vej op til sin kane. Den holder parkeret i Musikstalden, hvor der også er julehygge med besøg af Syd- og Vestsjællands N Klub. Det er en togklub, der udstiller deres modeltog i N-størrelsen. De er ikke ret store, men meget fascinerende. Femårige Vilfred er vild med tog, og hans største juleønske er et Lego lokomotiv. Intet andet synes at tælle i drengens øjne, der konstant følger de små tog.

Dagmar Langhorn går i 1.b på Lille Næstved Skole, og hun er allerede på besøg i julemandens kane som holder på scenen i Musikstalden.

- Jeg fortalte Julemanden, at jeg ønsker mig en drone. De er sjove at styre, siger Dagmar Langhorn og smiler.

Hun fortæller, at julemanden svarede, at han håber, hun får sit ønske opfyldt. - Han ønskede mig også en glædelig jul, afslører Dagmar Langhorn til avisens udsendte.

Der er masser af juleønsker og basis for en god oplevelse for hele familien i årets udgave af Jul I Grønnegade.

Jule i Grønnegade har åbent 7. og 8. december kl. 10-16.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk