20. oktober 2018
#1053771
gallery icon

Se billedserie

Foto: Thomas Voss
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Juledekoration skyld i brand - familie reddet af deres nye hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Juledekoration skyld i brand - familie reddet af deres nye hus
Næstved - 14. december 2017 kl. 16:34
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da en familie torsdag morgen tog fra deres hus på Kometvej, tæt på Næstved Storcenter, glemte de at slukke en juledekoration.

arrow Læs også: Familie skal flytte efter brand i lejlighed

Til deres held er huset af en nyere dato og tæt bygget.

- Det gør, at der er langsom indbrændingstid. Der kommer ikke så meget ilt til ilden, og flammerne var faktisk ved at dø ud, da vi ankom klokken 14.05, fortæller indsatsleder Erik Andersen fra Midt- og Sydsjællands Brand & Redning.

Hvad var der sket, hvis det havde været et ældre hus?

- Hvis det var sket i et gammelt hus, havde det sagt fut. De har været meget heldige, når det nu skulle være, konstaterer Erik Andersen.

På utrolig vis skete der kun skade på en stol og en del af det bord, juledekorationen stod på.

- Det var min søn på 13 år, der kom hjem, og da han åbnede døren, stod det ud med røg. Jeg ved ikke, hvad der var sket, hvis han ikke var kommet der, siger husets kvindelige beboer, der ikke ønsker sit navn i avisen.

Hun bor i huset sammen med sine to sønner, og da den 13-årige ikke kunne få fat på sin mor over telefonen, ringede han i stedet til sin seks år ældre storebror.

- Så var det bare op på cyklen og afsted hjemad hurtigst muligt fra EUC. På vejen kunne jeg høre sirenerne, og så vidste jeg godt, at klokken var slået, fortæller den 19-årige.

Familien var heldige med at slippe billigt fra branden, men der kommer dog alligevel til at være en smule trælse konsekvenser.

- Der skal nu kigges på elinstallationerne i huset og se, om noget kan reddes. Der er svære sodskader, så der skal ryddes op, og familien kan ikke opholde sig der, fortæller indsatslederen, som ikke er optimistisk omkring familiens muligheder for at komme hjem inden jul.

- Men vi skulle alligevel ikke have holdt jul herhjemme, og vi har andre steder at være i mellemtiden, så det er okay, konkluderer familien.

arrow Alt skal væk - også lugten af brændt slik
07. december 2017 kl. 13:00 Opdateret: kl. 13:16

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk