20. oktober 2019
SIAA-klasserne bevares på Kobberbakkeskolen. Det er Caroline (tv.), Rosalba, Lila og Ronja, som alle går i 3.P på afdeling Sct. Jørgen, glade for. Privatfoto
SIAA-klasserne bevares på Kobberbakkeskolen. Det er Caroline (tv.), Rosalba, Lila og Ronja, som alle går i 3.P på afdeling Sct. Jørgen, glade for. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jubel over at SIAA-klasser bevares

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jubel over at SIAA-klasser bevares
Næstved - 05. december 2018 kl. 12:39
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det betaler sig at kæmpe. Det kan en gruppe forældre til elever i SIAA-klasserne skrive under på.

arrow Læs også: Debat: SIAA dramaet fortsætter

De gik for et par måneder siden sammen om en fælles indsats for at bevare tilbuddet på Kobberbakkeskolen, afdeling Sct. Jørgen. Det er nu lykkes.

Mandag besluttede Børne- og Skoleudvalget at droppe planerne om at nedlægge SIAA-klasserne. Det vækker glæde blandt forældrene, fortæller tovholder for forældregruppen, Karsten Skov.

Han er selv far til en søn med autisme i 3. klasse.

- Vi er da rigtig glade. Det er det, vi har arbejdet på. Det betyder, at stabiliteten omkring dem i hvert fald er til stede. Hele den usikkerhed og uro, der var blevet skabt er væk, forklarer han til Sjællandske.

Børne- og Skoleudvalget er i gang med at evaluere skolestrukturen, og i den forbindelse sendte de 1. oktober et forslag til omorganisering af skolerne i Næstved Kommune i høring.

Det forslag lagde blandt meget andet op til, at SIAA-klasserne skulle nedlægges og udfases i løbet af tre år. Det kom som et chok for børn, forældre, lærere og pædagoger, og meldingen fik mange til at reagere.

31 af de i alt 159 høringssvar har direkte omhandlet SIAA-klasserne. Her har flere forældre lagt et massivt pres på politikerne og protesteret voldsomt mod nedlæggelse af SIAA-klasserne.

- I forslaget er den ingen begrundelse for lukningen. Vi har vanskeligt ved at acceptere, at SIAA-klasserne skal nedlægges på grund af pladsmangel, konstaterer Karsten Skov.

Også høringssvaret fra skolebestyrelsen på Kobberbakkenskolen og Virksomheds MED samt Handicaprådet bakker op om SIAA-klasserne.

En gruppe forældre - heriblandt Karsten Skov - indkaldte til møde på skolen, hvor alle forældre til børn i SIAA-klasserne blev inviteret med. Her blev der nedsat en aktionsgruppe, som siden har kæmpet på vegne af alle forældre.

De gik til pressen, hvor Sjællandske har fortalt flere historier om SIAA-klassernes positive virkning på deres børn. Forældregruppen arrangerede også et møde med politikere fra Børne- og Skoleudvalget på Rådhuset i Teatergade for at gøre dem opmærksom på, at børn med autisme spektrum forstyrrelser er meget afhængige af klare regler, struktur, regelmæssighed og overskuelighed.

Her var Lars Hoppe Søe (B), Søren Revsbæk (V), Sebastian Mylsted-Schenstrøm (V), Per Sørensen (S) og Anette Brix (K) til stede, og de blev præsenteret for forældrenes positive oplevelser med SIAA.

Det har tilsyneladende gjort stort indtryk. Nedlæggelsen er i hvert fald ikke længere en del af forslaget til omorganisering af skolerne, som byrådet skal tage endeligt stilling til på årets sidste byrådsmøde den 18. december.

- Det tror jeg, har været afgørende. Der var det som om, at flere af politikerne tænkte, her er noget, vi ikke bare kan sidde overhørig, forklarer Karsten Skov.

arrow Politikere undrer sig: Kan skoleleder ændre byrådsbeslutning?
25. april 2019 kl. 12:02 Opdateret: kl. 11:43
arrow Forældre i oprør: Besparelser rammer børn med særlige behov
24. april 2019 kl. 11:15 Opdateret: kl. 11:03
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk