4. juli 2020
I forrige uge gik Park & Vej i gang med at fjerne græs og jord for at anlægge stier ved den nye legeplads ved den fritlagte Suså i Næstved midtby. Foto: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

I forrige uge gik Park & Vej i gang med at fjerne græs og jord for at anlægge stier ved den nye legeplads ved den fritlagte Suså i Næstved midtby. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jorden er giftig: Nyanlagte stier ved legeplads dækket til med rullegræs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jorden er giftig: Nyanlagte stier ved legeplads dækket til med rullegræs
Næstved - 15. oktober 2019 kl. 21:01
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Først var der ingenting. Så blev der bygget en legeplads og siden fjernet græs og jord for at gøre klar til at anlægge stier ved den fritlagte Suså. Legepladsen er færdig, men endnu ikke åbnet. Der er stadig hegn omkring, og stierne er nu dækket til igen med rullegræs.

arrow Læs også: Omstridt legeplads sejler i forurenet vand

Den nye legeplads ved den fritlagte Suså giver anledning til megen undren, snak og debat. Centerchef i Center for Trafik og Ejendomme, Torben Kelm Danielsen, forklarer, at de endnu ikke har fået tilladelse til at anlægge stierne ved legepladsen. Derfor er de dækket til igen. Han erkender, de har været lidt for hurtige med at stikke spaden i jorden.

- Vi har søgt, men vi har ikke fået endelig godkendelse på stierne endnu. Der er nogle ting, som måske ikke har været helt på plads, siger han.

Næstved Kommune har søgt og fået tilladelse til at bygge den nye legeplads på grunden ved den fritlagte Suså. Der har tidligere ligget et gasværk på grunden, og den er derfor forurenet. Man må ikke bare grave i jorden uden tilladelse. Der skal søges særskilt tilladelse til at anlægge stierne. Det har Park & Vej ikke lige været opmærksomme på, da de i forrige uge gik i gang med at fjerne græsset og det øverste lag muld.

- Vi vil egentlig gerne have legepladsen åbnet relativt hurtigt. Børnene skal helst ikke lege i den forurenede jord, forklarer centerchefen om årsagen til, hvorfor stierne nu er dækket til med rullegræs.

- Vi er nødsaget til at fjerne noget jord og bygge op med stabilgrus. Det er dødirritende, at det er sådan. Men vi skal sikre os, at børnene ikke kommer i kontakt med forureningen, uddyber Torben Kelm Danielsen.

Legepladsen skal afspejle byens historie og er inspireret af byens udvikling som industriby. Flere af de markante bygninger ved havnen er opført som legeredskaber i formindsket udgave. Den har været undervejs længe, og efter fire år på tegnebrættet gik opsætningen i gang i slutningen af august.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår den nye legeplads åbner og kan tages i brug. Næstved Kommune afventer fortsat den allersidste godkendelse.

arrow S-veteran afviser kritik: Gem grim legeplads væk
08. november 2019 kl. 17:50 Opdateret: kl. 12:37
arrow V-politiker: Fuld åbenhed om upopulær legeplads
06. november 2019 kl. 19:45 Opdateret: kl. 11:47
arrow Kritikere har sovet i timen: Legeplads blev godkendt i 2015
06. november 2019 kl. 05:00 Opdateret: kl. 20:22
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk