17. september 2019
Jakobs Have bliver i gule mursten som resten af Sct. Jørgens Park. Fredag var her rejsegilde på de 42 nye familieboliger lige ved siden af indkøbscenteret. Fotos: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Jakobs Have bliver i gule mursten som resten af Sct. Jørgens Park. Fredag var her rejsegilde på de 42 nye familieboliger lige ved siden af indkøbscenteret. Fotos: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jakobs Have skyder op i parken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jakobs Have skyder op i parken
Næstved - 13. januar 2019 kl. 08:00
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det hører til sjældenhederne, at private står for større boligbyggerier i Næstved, men fredag var der rejsegilde på Jakobs Have i Sct. Jørgens Park.

arrow Læs også: Borgmester jubler over byggeboom

Her i hvad der allerede er Næstveds største kompleks af lejligheder med 886 boliger, kommer der nu 42 nye familieboliger, så her til sommer vil være 928 boliger.

50 år
Den første blok og varmecentralen i Sct. Jørgens Park blev bygget i 1964.

- Der er stadig en lejer fra dengang, som bor her endnu, så enten er det et meget solidt byggeri eller en meget stærk lejer, sagde Søren Hartmann, da han bød velkommen til rejsegildet, der samtidig var en indvielse af Jakobs Have opkaldt efter hans far, som startede byggeriet af Sct. Jørgens Park og i det hele tale er en velrenommeret bygherre, som også har stået for opførelsen af Domus Vista og andre byggerier i København.

- 1. oktober 1968 kaldte min far mig hjem til at styre byggeriet af Sct. Jørgens Park, så i oktober var det 50 år siden, sagde Søren Hartmann, inden han annoncerede:

- Og nu giver jeg roret for butikscenteret videre til tredje generation i familien Nicolai Hartmann.

- Det er en stor dag for os men faktisk også for Næstved, sagde en glad Nicolai Hartmann, der er tovholder på den store fornyelse af Sct. Jørgens Park, som kommer til at omfatte endnu flere nye boliger og en ny version af butikscenteret.

Familien Hartmann har bygget og ejer Sct. Jørgens Park og kan dermed fuldstændig selv bestemme, hvem der skal stå for arbejdet. Så her har de som vanligt arbejdet sammen med Hoffmann A/S.

- Det har været en fornøjelse. Her er tale om det mest visionære boligbyggeri i Næstved de seneste 20 år, sagde Peter Petersen, afdelingsleder fra Hoffmann A/S, inden borgmester Carsten Rasmussen overtog mikrofonen og takkede for, at familien Hartmann stadig vil investere i Næstved.

arrow Nye familieboliger er populære: 34 ud af 42 er reserveret
15. januar 2019 kl. 11:52 Opdateret: kl. 10:45
arrow Havnen giver mening
13. januar 2019 kl. 18:00 Opdateret: kl. 14:41
arrow Havn vil flytte ud af byen: Her er fire bud på ny placering
12. januar 2019 kl. 05:51 Opdateret: kl. 10:00
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk