25. oktober 2020
Henning Kørvel fra Karrebæksminde på fremmede jagtmarker. Her har han nedlagt et stort dyr i Sierra Nevada i Spanien i november 2019. Privatfoto
Henning Kørvel fra Karrebæksminde på fremmede jagtmarker. Her har han nedlagt et stort dyr i Sierra Nevada i Spanien i november 2019. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jægerforbund: Udsatte fugle styrker naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jægerforbund: Udsatte fugle styrker naturen
Opdateret 14. februar 2020 kl. 15:53
Næstved - 14. februar 2020 kl. 15:18
Af Kim Palm

Udsætning af 800.000 fasaner er ren win-win for naturen.

arrow Læs også: Godsejer: Fasanjagt sikrer godsernes overlevelse

Det siger Niels Søndergaard, der er jagtfaglig chef i Danmarks Jægerforbund, da Sjællandske taler med ham omkring Dansk Ornitologisk Forenings kritik af udsætningen af skydefugle.

- Gennem Vildtforvaltningsrådet har vi indgået en aftale om noget-for-noget, så i takt med at vi sætter fasaner ud, så etablerer vi også nye levesteder for truede danske fuglearter som viber og lærker. Dermed betaler jægerne tilbage til naturen, siger Niels Søndergaard.

Han finder ikke det er uetisk, når de stor godser laver masseudsætning af fasaner, ofte op mod 10.000 til 15.000 fugle, beregnet til jagt.

- Fasanerne er også fødekilde for andre dyr i naturen. Ikke mindst rovfuglene. Her er fasanerne jo ren take-away for rovfugle, siger Niels Søndergaard.

Men det er nu langtfra alle jægere, der deler den holdning. Henning Kørvel fra Karrebæksminde har skudt på det meste gennem årene som aktiv jæger - også fasaner og andet udsat fuglevildt. Og han stiller spørgsmål ved godsernes masseudsætning af fasaner med tilhørende fasanfodermaskiner, kasser med rottegift, udsætningsbure, fugleskræmsler og adgangsforbud i skovene på jagtdage.

- Jeg synes der er stor forskel på en jæger, der udsætter 100 til 200 fasaner på en mark og på de godser, der udsætter op mod 15.000 fasaner af gangen. Det skaber et stort tryk på naturen, siger Henning Kørvel.

Det er Vildtforvaltningsrådet, der vejleder miljøminister Lea Wermelin (S) om jagtregler og udsætning af fuglevildt. Og her fremgår det, at det er fuldt lovligt at udsætte tusindvis af fasaner, gråænder og agerhøns under forudsætning af, at den lokale fauna kun i ringe grad påvirkes af udsætningen.

arrow Ornitologer kræver stop for flere fasaner og gråænder
14. februar 2020 kl. 08:36 Opdateret: kl. 15:52
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk