21. november 2017
Eksempel på byggeri i fem etager.
gallery icon

Se billedserie

Eksempel på byggeri i fem etager.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ja til højhuse ved Sct. Jørgens Park

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ja til højhuse ved Sct. Jørgens Park
Næstved - 07. september 2017 kl. 08:30
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politikerne siger ja til højhuse i Sct. Jørgens Park. Men antallet af etager ligger ikke fast. Det kan blive alt fra fire til seks etager. Det siger formanden for byrådets Plan og Ejendomsudvalg, Daniel Lillerøi (S). Udvalget har på sit sidste møde truffet en principbeslutning om, at der kan bygges i højden på en stor grund, der ligger på hjørnet af Østre Ringvej og Vordingborgvej. Grunden støder direkte op til det store bolig- og forretningskompleks Sct. Jørgens Park.

Området er opført i etaper fra 1964 til 1976, og det ejes af familien Hartmann.

Det er nu tid til en større udbygnings- og renoveringsplan for Sct. Jørgens Park. Et par nedlagte daginstitutioner skal rives ned og erstattes af etageboliger. På den ledige grund er det tanken at opføre to højhuse med samlet omkring 32 boliger og parkeringskælder. Desuden skal butikscentret renoveres.

Administrationen anbefalede et nej til højhuse, men politikerne har en anden mening. Betænkelighederne ved højhuse på seks etager gælder skygge-gener for naboerne. I sommerperioden vil generne være begrænsede, men nogle boliger vil ligge i skygge i december og januar. Men genernes omfang afhænger af, hvordan husene placeres på grunden.

- Boligerne vil få en attraktiv placering og med en god udsigt, siger Daniel Lillerøi.

Der er en meget lang venteliste på at få en bolig i Sct. Jørgtens Park. Med udvalgets beslutning kan arbejdet med et lokalplan-forslag nu gøres færdigt. Forslaget skal behandles i byrådet i efteråret, fremlægges i otte ugers høring. Og der holdes borgermøde. Den endelige lokalplan vil formentlig først være klar til endelig godkendelse i byrådet i starten af 2018.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk