26. februar 2021
Stien her er registreret som offentlig sti, og da den samtidig er asfalteret, er det kommunens pligt at rydde den for sne og is, erkender Steffen Søgaard. Foto: Nina Lise
gallery icon

Se billedserie

Stien her er registreret som offentlig sti, og da den samtidig er asfalteret, er det kommunens pligt at rydde den for sne og is, erkender Steffen Søgaard. Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Isslag: Sti blev glemt - driftsleder lægger sig fladt ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Isslag: Sti blev glemt - driftsleder lægger sig fladt ned
Næstved - 19. januar 2021 kl. 18:45
Af Nina Lise

Stien fra Svingkærvej til Egernvænget i Tappernøje, som dagligt benyttes af mange gående og - når vejret tillader det - cyklende, er spejlglat.

arrow Læs også: En død efter voldsom ulykke: Lastbil og bil kørte frontalt sammen

Steffen Søgaard, driftsleder ved Park og Vej, erkender, at der er sket en fejl.

- Nogle gange falder ting mellem to stole. Jeg ved ikke, hvordan det er sket - jeg kan bare konstatere, at den ikke har været en del af vinterruten, siger Steffen Søgaard og fortsætter:

- Da vinterruten er blevet lagt, har den ikke været udlagt som offentlig sti. Det er den så blevet efterfølgende. Det har vi ikke fået besked om.

Ikke grundejeres ansvar

Nogle steder kan grundejerforeninger have forpligtelsen til at sikre fremkommeligheden på offentlige stier, men det er ikke tilfældet her.

Artiklen fortsætter under billedet

Vinterberedskabet er kørt lige forbi stien, der skulle have været ryddet men i stedet er trampet spejlglat. Foto: Nina Lise

Til gengæld kan Steffen Søgaard konstatere, at nogle stikveje på den nærliggende Harevænget har fået saltet og ryddet sne. De ryger nu af kortet.

- På stien har vi ikke gjort, hvad vi skulle. Til gengæld har vi saltet på nogle stikveje, hvor vi ikke havde forpligtelsen. Så det bliver der rettet op på nu. Der må være lige vilkår for alle, siger Steffen Søgaard og tilføjer, at stien kommer med, næste gang sneen falder.

Fakta-sti mere usikker

Også stien til byens eneste indkøbsmulighed, Fakta, var efter sidste uges snefald i flere dage dækket af is. Her er sagen dog en anelse mere speget. Stien er asfalteret med græsrabat ud til vejen, men der er ikke cykelsti- skiltning.

- Stykket ligger på Faktas egen matrikel, så derfor er det deres forpligtelse. Stykket før ligger på grundejerforeningens matrikel, så det skal de sørge for. Vi kan ikke gå ind på andre folks matrikler, siger Steffen Søgaard.

Artiklen fortsætter under billedet

Det tager kun fem minutter at handle i Fakta - medmindre man skal rundt om skadestuen først. Foto: Nina Lise

Anderledes forholder det sig på cykelstier. Her kommer kommunen med skovl og salt.

Ifølge Pernille Haagensen, formand for Lokalrådet for Tappernøje og Omegn, har lokalrådet ikke for nylig diskuteret snerydning. Men man har også været stækket af corona i forhold til at kunne holde møder, siger hun.

- Det er noget, vi i lokalrådet er meget opmærksomme på og også vil holde øje med. Vi skal have møde 28. januar - her vil det formodentlig blive taget op, siger Pernille Haagensen.

- Det kan ikke være rigtigt, at folk ikke kan komme i Fakta eller gå en tur rundt i byen, fastslår hun.

arrow Billeder: Sne har omdannet vej til livsfarlig skøjtebane
19. januar 2021 kl. 04:41 Opdateret: kl. 16:32
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk