22. april 2019
Det var på dette stykke offentlig sti, at Rasmus Paludan ville demonstrere. Områderne på begge sider af stien er privat ejet af familien Hartmann, som ikke har givet tilladelse til nogen demonstration, så ingen måtte i så fald træde ved siden af. Fotos: Helle Hansen
Det var på dette stykke offentlig sti, at Rasmus Paludan ville demonstrere. Områderne på begge sider af stien er privat ejet af familien Hartmann, som ikke har givet tilladelse til nogen demonstration, så ingen måtte i så fald træde ved siden af. Fotos: Helle Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indsigelse flytter islamkritisk demonstration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indsigelse flytter islamkritisk demonstration
Næstved - 26. september 2018 kl. 09:15
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rasmus Paludans demonstration i dag er flyttet fra Sct. Jørgens Park til Svendborgvej.

Det sker efter indsigelse fra ejerne af Sct. Jørgens Park, som på intet tidspunkt er blevet spurgt, om de ville lægge grund til en demonstration arrangeret af den islamkritiske YouTube-nationalist Rasmus Paludan og hans parti Stram Kurs.

arrow Læs også: Rasmus Paludan mødte modstand i Næstved

Ikke tale om
- Ingen har spurgt os, og var vi blevet spurgt, så havde vi aldrig sagt ja, siger Nicolai Hartmann, tredje generation i familien, der har bygget og ejer Sct. Jørgens Park.

Han hørte først om den planlagte demonstration, da han mandag kom til Næstved for at holde møder om ny- og ombyggeriet i bydelen.

- Der er nærmest lynchstemning i Sct. Jørgens Park, og jeg skrev mandag til politiet, at vi forventer, at her er tale om en fejl, som bliver rettet, siger Carsten Mogensen, stedets ejendomsinspektør, som heller ikke vidste noget om den planlagte demonstration, før han læste om den i Sjællandske.

Ifølge chefjurist Mette Damgaard hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er det den person, der arrangerer demonstrationen, som i givet fald skal indhente tilladelse hos ejeren af området, hvis den skal foregå på privat grund. Det er ikke sket i dette tilfælde.

Familien Hartmann ejer hele Sct. Jørgens Park - også grunden som benzintanken Circle K ligger på - blot ikke den korte offentlige skolesti hen til gangbroen over Vordingborgvej.

- I og med ejerne af Sct. Jørgens Park har gjort indsigelse mod demonstrationen på deres grund, så er vi nødt til at flytte den. Det kan ikke lade sig gøre at holde demonstrationen på en 1,8 meter bred sti, siger Søren Vægter, leder af politiets afdeling for operativ plan og analyse.

Demonstrationen er anmeldt til at starte kl. 17 og vare til kl. 20, en moddemonstration starter kl. 16.

arrow Menneskekæde skal give Rasmus Paludan »civiliseret modspil«
25. september 2018 kl. 07:37 Opdateret: kl. 16:01
arrow Omstridt nationalist på vej til Næstved
15. september 2018 kl. 05:58 Opdateret: kl. 16:45
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk