24. juli 2021
Det er rig mulighed for at tage en coronatest i sommerlandet. Blandt andet i Karrebæksminde.
Det er rig mulighed for at tage en coronatest i sommerlandet. Blandt andet i Karrebæksminde.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I Corona top-ti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Corona top-ti
Næstved - 16. juli 2021 kl. 17:05
Af Rikke Bondesen

Coronasmitten er igen på faretruende kurs i Næstved Kommune. Den seneste uge er 103 smittet, og omkring halvanden procent af de testede får et positivt svar. Det betyder Næstved fredag indtager en lidet flatterende tiende plads bland de kommuner, hvor der er flest smittede per 100.000 indbyggere.

arrow Læs også: Vred mor frygter, det hele er tabt på gulvet: Oliver var mandsopdækket i halvandet år, og så blev han sat af på gaden

- Vi kan kun sige at coronaen ikke er væk og at folk skal bruge deres sunde fornuft, siger Steen Andersen centerchef i koncernservice i Næstved Kommune.

Han fortæller, at der ikke er nogen særlige begivenheder eller steder, hvor smittespredningen har været særligt stor. Men det er de store sogne i det centrale Næstved, der har den største smittestigning. Det drejer sig om Sankt Peders sogn, Sankt Mortens sogn og Holsted. Men også Fensmark, Holme-Olstrup og Rønnebæk er godt med.

- Husk der er stadig corona, selv om mange er vaccineret. Husk at blive testet, hvis du ikke er færdigvaccineret, siger Steen Andersen

Nye grænsetal

Der er dog ikke nogen umiddelbar fare for corananedlukning i sogne i Næstved Kommune. Og slet ikke efter at myndighederne fredag hævede grænsen for nedlukning til 1000 smittede per 100.000. Men der er alligevel grund til at tænke sig om og være ekstra varsom mener Steen Andersen fra Næstved Kommune.

Nu er nattelivet åbnet yderligere op, og beværtningerne må holde åbent til klokken 02.

- Man skal have lov til at feste, men man skal også lade sig teste, hvis man er det mindste i tvivl om man skal være smittet, eller får symptomer, siger Steen Andersen.

Den seneste ud er der foretaget 6773 PCR-tests for corona. Da flest blev testet var tallet tre gange så stort, nemlig op imod 20.000 ugentlige tests.

arrow Steiner Steinmetz har det sorte bælte i ord
16. juli 2021 kl. 13:24 Opdateret: kl. 13:24
arrow Varm legedag på Axeltorv
16. juli 2021 kl. 13:22 Opdateret: kl. 13:22
arrow Konservativ valgkamp i vejkanten
16. juli 2021 kl. 10:11 Opdateret: kl. 10:10
Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk