6. maj 2021
Så er det afgjort, hvem der får lov til at beholde en Covid 19- kviktestcenter. Foto: Robert Andersen
Så er det afgjort, hvem der får lov til at beholde en Covid 19- kviktestcenter. Foto: Robert Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvor skal kviktestcentrene placeres? Nu er der endelig svar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor skal kviktestcentrene placeres? Nu er der endelig svar
Næstved - 31. januar 2021 kl. 11:15
Af Robert Andersen og Kim Palm

Der var tvivl til det sidste, efter at SOS International overtog ansvaret for Region Sjællands Covid 19-kviktestcentre. Hvem skal beholde et center og hvem skal gå over til mobile enheder. Nu er svaret kommet.
Mandag morgen kl. 8 slår det lokale kviktestcenter igen dørene op - eneste forskel er, at der er ny ejer, efter Falck har tabt udbuddet til SOS International.

arrow Læs også: Mobile lyntest-enheder rykker ud til ansatte på plejecentre

Så i Næstved er alt, som der plejer at være - en vatpind i næsen og 15 til 30 minutters ventetid. Så har du svar på, om du er smittet med corona-virus.

Siden midten af december har Falck tilbudt lyntest på Uglebroskolen på Nygårdsvej. Men efter at Falck i sidste uge tabte udbuddet til SOS International har der hersket stor forvirring om, hvilke centre der overlever og, hvem der står til at lukke.

Nu er der afklaring, og Næstved får lov til at beholde sit testcenter

Ny leverandør

Region Sjælland har fået tildelt 14.000 af de i alt 100.000 daglige kviktests på landsplan, og de indgår som en vigtig del i kampen mod COVID-19. Regionerne har efter et udbud indgået aftaler med private leverandører. I Region Sjælland har SOS International vundet udbuddet.

- Kviktesten er et vigtigt værktøj i arbejdet med at få COVID-19 under kontrol. Vi har i Region Sjælland placeret de faste teststeder ud fra kriterier som geografi i forhold til regionens egne testcentre, ligesom vi også har set på, om der ligger store uddannelsesinstitutioner eller virksomheder, som det vil være hensigtsmæssigt at tilgodese, siger Anne Øster Hjortshøj, enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Mobile enheder

40 procent af kviktestene vil blive tilbudt fra de seks faste teststeder i Kalundborg, Roskilde, Ringsted, Næstved, Nykøbing F. og Køge. De resterende 60 procent vil blive fordelt på lokale pop-up teststeder og udkørende biler. Placeringen af pop-up teststederne er regionen i dialog med SOS International. Kviktestene er et supplement til de 15.000 daglige PCR-test, der allerede udføres i regionens testcentre. Region Sjælland har PCR testcentre i alle regionens kommuner.

Covid 19-kviktest
arrow Stor forvirring: Får lyntestcenter lov til at blive?
29. januar 2021 kl. 14:55 Opdateret: kl. 13:22
arrow Stort vaccinecenter på vej til byen: Her skal det ligge
22. januar 2021 kl. 15:24 Opdateret: kl. 15:27
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk