20. januar 2021
Halvdelen af kunderne kommer fra nærområdet, mens resten kører til fra Vordingborg, Ringsted og sågar Lolland og Falster. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Halvdelen af kunderne kommer fra nærområdet, mens resten kører til fra Vordingborg, Ringsted og sågar Lolland og Falster. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hver tiende kører gerne langt for en tur i storcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver tiende kører gerne langt for en tur i storcenter
Næstved - 18. februar 2019 kl. 05:45
Af Niels Brande og Tine Fasmer

Knap fem millioner kunder går årligt i Næstved Storcenter, og mens hver anden kunde er lokal, tager mellem 10 og 15 procent turen fra eksempelvis Lolland, Falster og Kalundborg.

arrow Læs også: Pludselig udskiftning: Centerdirektør er fyret

Siden Næstved Storcenter åbnede i 1989 har centret fungeret som en sand magnet for indkøbslystne fra det meste af Sydsjælland. Men selv om bykernens handelsdrivende ved opførelsen af storcentret gik i optog med deres butiksnøgler for at aflevere dem til borgmesteren, har aktiviteten i centrum overlevet.

- Storcentret og centrum supplerer hinanden i dag, det er her i byens centrum, at alle specialbutikkerne ligger; folk kommer for at få nye briller, ordnet negle eller gå i farvehandlen, siger Lars Børsting, der er citychef i Næstved Cityforening.

Til gengæld er centrets succes med til at lægge pres på Sjællands øvrige handelsbyer, hvilket blandt andet blev tydeligt, da Faxe Kommune med de mindre handelsbyer Faxe og Haslev sidste år kom med et opråb i form af et høringssvar til Næstved Kommune, da storcentret havde søgt om en stor udvidelse.

Også Vordingborg Kommune overvejede at afgive høringssvar, men besindede sig. Der er både for og imod at have et storcenter så tæt på, vurderede forvaltningen.

- Men vi skal jo være oppe på dupperne, for vi ligger lige midt imellem Næstved og Nykøbing, og der oprustes begge steder, siger byrådsmedlem Carsten Olsen (S), som bor i Vordingborg og sidder i Udvalget for Plan og Teknik.

Ifølge Mikkel Thelle, der er leder af Dansk Center for byhistorie ved Aarhus Universitet, kan store centre som for eksempel Fields ved Ørestaden støvsuge et stort opland for det meste butiksliv.

- Et så stort center kan have negativ effekt på mulighederne for at mødes i de omkringliggende byer på grund af de mekanismer, der er i byplanlovgivningen, siger Mikkel Thelle, som påpeger, at centrene ikke nødvendigvis er der, hvor man mødes med andre.

arrow Storcenter må udvide: Politikere stiller krav om farver og facader
06. november 2018 kl. 07:40 Opdateret: kl. 18:47
arrow Storcenter vil være større
13. december 2017 kl. 06:01 Opdateret: kl. 21:06
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk