19. oktober 2021
Det var stifteren af Børnenes Parti og pædagog Martin Christensen, den modtog Demokratiprisen i 2018 på Rønnebæksholm. I år er ceremonien flyttet til Axeltorv, hvor  Det Radikale Venstre, Socialdemokratiet, De Konservative, Enhedslisten  og Dansk Folkeparti holder en fælles Grundlovsdag. Foto: Helle Hansen
gallery icon

Se billedserie

Det var stifteren af Børnenes Parti og pædagog Martin Christensen, den modtog Demokratiprisen i 2018 på Rønnebæksholm. I år er ceremonien flyttet til Axeltorv, hvor Det Radikale Venstre, Socialdemokratiet, De Konservative, Enhedslisten og Dansk Folkeparti holder en fælles Grundlovsdag. Foto: Helle Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvem skal have årets Demokratipris?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvem skal have årets Demokratipris?
Næstved - 02. maj 2019 kl. 09:41
Af Robert Andersen

I et demokrati må det at få Demokratiprisen være en hædersbevisning, og det er der tilsyneladende flere, der er enige i.

Det var Det Radikale Venstre, der indstiftede prisen i 2017, hvor deres egen Lars Hoppe Søe vandt. Årets efter var det Martin Christensen fra Børnenes Parti, der vandt.

I år er fire andre partier gået med på ideen. Det er Socialdemokratiet, De Konservative, Enhedslisten og Dansk Folkeparti, som også holder det fælles tværpolitiske Grundlovsmøde på Axeltorv 5. juni, hvor man blandt andet kan fejre, at Grundloven fylder 170 år.

Frem til 12. maj er det muligt at nominere sine kandidater - det er dog ikke alle, der kan nomineres.

Man kan indstille en person eller en gruppe personer, som aktivt og forbilledligt har arbejdet for at fremme demokratiske kerneværdier eller sine medmenneskers bedste. Den som modtager prisen kan for eksempel have udmærket sig ved resursefuld indgriben, fortjenstfuld indsats, engagement og/eller innovative tanker.

- Prisen tildeles en person der er født eller bosat i Næstved Kommune, eller på anden måde har tilknytning til Næstved Kommune, eller hvis handling er kommet borgerne i Næstved Kommune til gode, siger Nick Rehmeier Jensen fra udvælgelseskomiteen.

Man kan indstille alle, der har gjort noget særligt for demokratiet, hvad enten det er den lokale skolebestyrelse, formanden i fritidsklubben, en erhvervsdrivende eller noget helt andet.

Alle kan indsende en motivation via Facebooksiden: »Demokratiprisen for Næstved kommune« eller til Nick Rehmeier Jensen via mail: nickrehmeier@gmail.com

Ud over den radikale Nick Rehmeier Jensen sidder Nikolai Noel Hamann fra Dansk Folkeparti; Gitte Carlsberg, Det konservative Folkeparti; socialdemokraten Søren Andersen og Jørgen Nielsen fra Enhedslisten i udvælgelseskomiteen.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk