18. oktober 2021
Når der er høstdage, benytter Rønnebæksholm sig af fødevarekonserveringens ældgamle teknologier, gemmer væk til vinteren, bliver ét med efterårets farver, høster frø og mødes med gæsterne over bordet, broderiet og fortællingerne. Foto: Rønnebæksholm
Når der er høstdage, benytter Rønnebæksholm sig af fødevarekonserveringens ældgamle teknologier, gemmer væk til vinteren, bliver ét med efterårets farver, høster frø og mødes med gæsterne over bordet, broderiet og fortællingerne. Foto: Rønnebæksholm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høstdage med rigt program

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høstdage med rigt program
Opdateret 06. oktober 2021 kl. 11:34
Næstved - 06. oktober 2021 kl. 11:26
Af Esben Thoby

Næstved
Rønnebæk: I weekenden den 16. og 17. oktober, begge dage fra klokken 11 til 16, fejrer Rønnebæksholm høsten i Medicinhaven for Radikal Omsorg, som er en del af kæmpeudstillingen Soil.Sickness.Society.

Om lørdagen åbner kunstneren Samara Sallam dagen med et planteritual. Derefter vil kunstner Søren Aagaard sylte og fermentere råvarer fra haven, gemme dem i jorden og skabe et forrådskammer til fremtiden. Præcis et år efter vil man åbne og lave en middag med råvarerne. Hvis vi stadig er her. Endelig vil kunstnerne Hilde Hauan Johnsen og Marie Skeie lede en workshop med fokus på at farve tekstiler med fermenteret plantemateriale.

Lige ved siden af er der åbne farvedage i Pigmenthaven i Herregårdshaven fra klokken 12 til 15. Her kan man prøve havens gule, blå og røde farver, som man kan farve med pigmenthavens planter sammen med kunstner Sara Gade. Tag dit plettede tøj med, gerne i lyse farver, og giv det nye farver med planter.

I Pigmenthaven gror der kulturhistoriske planter, der er blevet brugt som kilde til farvestoffer i mange tusind år. Haven blev etableret i 2020 i et samarbejde mellem Rønnebæksholm, Billedskolen og Sara Gade. Farvedagene er støttet af Næstved Kommune.

Frøtur og broderi
Om søndagen vil digter og permakulturentusiast Shëkufe Tadayoni Heiberg invitere til en guidet frøtur, hvor man kan høre om de underfundige frø, der modnes på planterne nu. Det er fortællinger om planters kløgtige forplantningsstrategier, der er lige så mangfoldige som planterne selv.

Det bliver en tur rundt i Medicinhaven for Radikal Omsorg med afstikkere til resten af Herregårdshaven, og der bliver undervejs mulighed for at høste frø og få vejledning i, hvordan de skal opbevares og sås.

Bagefter vil Hilde Hauan Johnsen og Marie Skeie lede en fælles broderiworkshop med udgangspunkt i kunstværket The Stitch Project, en omrejsende dug, der er blevet broderet på af forskellige hænder fra Palæstina til Tromsø og nu Rønnebæksholm. Kunstnerne introducerer projektet, og imens gæsterne sammen broderer, vil kunstner Inge Bjørn fortælle om sin livslange erfaring med tekstiler både i kunsten og i hverdagen.

Der vil blive serveret kaffe og urtete, og Rønnebæksholm opfordrer alle, der har mulighed for det, til at tage en kage med, så man sammen kan skabe og nyde et overdådigt kagebord. Arrangementerne er gratis og kræver ikke tilmelding.

esby

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk