29. november 2020
For at undgå halvandet års ventetid i Planklagenævnet skriver kommunen nu direkte til erhvervsminister Simon Kollerup (S) og beder ham godkende projektet. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

For at undgå halvandet års ventetid i Planklagenævnet skriver kommunen nu direkte til erhvervsminister Simon Kollerup (S) og beder ham godkende projektet. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høring om DSB-værksted forlænges: Minister har ikke godkendt projektet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høring om DSB-værksted forlænges: Minister har ikke godkendt projektet
Næstved - 05. april 2020 kl. 15:49
Af Kim Palm

MOGENSTRUP: Den offentlige høring om DSB's kommende værksted i Mogenstrup er udsat med yderligere tre måneder. Planen, der skal flytte centralværkstedets mandskab og materiel ud af København og ned til Sydsjælland, mangler nemlig en vital godkendelse af erhvervsminister Simon Kollerup (S). Og kommer den ikke kan det forsinke projektet i op til 18 måneder.

arrow Læs også: Debat: Byrådets henvendelse til erhvervsministeren

- Problemet er, at Erhvervsstyrelsen ikke har forholdt sig til planerne, men i stedet har henvist til Planklagenævnet, hvor der typisk er halvandet års ventetid på sagsbehandling. Derfor vil vi skrive direkte til erhvervsminister Simon Kollerup og bede ham om at godkende projektet, fortæller planchef i Næstved Kommune, Peter Søndergaard.

Byrådet bakker op
Projektet møder i forvejen fuldtonet politisk opbakning i byrådet, og Peter Søndergaard forventer ingen problemer med en godkendelse hos ministeren.

- Vi tror, at sagen ordner sig. Men vi kan ikke fortsætte uden ministerens godkendelse. Derfor har vi henvendelsen til ministeren på dagsordenen i Plan- og Erhvervsudvalget den 14. april og i byrådet den 28. april, fortæller kommunens planchef.

Når høringsperioden slutter 30. juni er der lagt op til, at byrådet endelig godkender planerne den 15. august og dermed giver statsbanerne mulighed for at gå i gang med at forvandle 71 hektar for foden af Fårebakkerne til et stort centralværksted, der skal kunne håndtere og servicere dobbeltdækkerne på Sydbanen samt fremtidens flåde af elektriske tog og lokomotiver.

- Sagen skulle have været endelig afgjort på et byrådsmøde den 30. juni. Nu bliver det i stedet 15. august. Det er en mindre forsinkelse, der ikke burde få indflydelse på projektet, siger Peter Søndergaard.

Færdig i 2025
Når byrådet har godkendt lokalplanen, bliver arkæologerne sendt ud i mulden senere i år. 2021 vil blive brugt til forundersøgelser.

I 2022 går byggeriet i gang - og det nye værksted ventes klar til at servicere fremtidens elektriske togtrafik i begyndelsen af 2025.

Sjællandske har været i kontakt med Erhvervsministeriet, der meddeler, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) ikke har modtaget en henvendelse endnu og skriver i en mail:

Erhvervsministeriet oplyser, at ministeren vil kigge på sagen, når kommunen henvender sig.

arrow Byråd sender bøn til minister: Godkend DSB-værksted nu
01. maj 2020 kl. 04:43 Opdateret: kl. 16:01
arrow Frygter forsinkelser: Minister har ikke godkendt DSB-værksted
03. april 2020 kl. 04:43 Opdateret: kl. 16:56
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk