5. december 2020
Kom til højtlæsning i stearinlysenes skær på Næstved Bibliotek i anledning af den Nordiske Biblioteksuge.Foto: Næstved Bibliotek
Kom til højtlæsning i stearinlysenes skær på Næstved Bibliotek i anledning af den Nordiske Biblioteksuge.Foto: Næstved Bibliotek
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højtlæsning i skumringstimen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højtlæsning i skumringstimen
Næstved - 25. oktober 2020 kl. 21:13

Mandag den 9. november klokken 19.00 til 21.00 slår Næstved Bibliotek dørene op til den traditionsrige skumringstime. Her vil Bjørn Falck-Petersen, tidligere lektor på Næstved Gymnasium, læse højt af »Ar« i stearinlysenes skær.

Skumringstimen er en del af Nordisk Biblioteksuge, hvor der samtidigt læses op af den samme tekst på biblioteker og kulturinstitutioner over hele Norden. Ideen er, at ligesom i gamle dage, så skulle mennesker samles i skumringen på alle Nordens biblioteker for at læse og lytte til spændende og gode fortællinger om nordisk litteratur - mundtligt eller skriftligt.

Det er altid en tekst af en nordisk forfatter, som læses op. I år er det »Ar« af Auður Ava Ólafsdóttir.

En menneskelig historie

Hovedpersonen er Jonas Ebeneser, en 49-årig mand, som er kørt fast i livet. Han er blevet skilt fra sin kone, som han i øvrigt ikke har ligget i med de sidste godt otte år. Og det viser sig, at han ikke er far til den pige, han altid har kaldt sin datter.

Han troede ellers, at hun var blevet undfanget på fjeldet, tæt på et sovende krater, med et får som bedste vidne.

'Ar' er en medmenneskelig historie. Den tenderer det klynkende og selvmedlidende, men Auður Ava Ólafsdóttir forsvarer drevent både handlingen og sine personer. Og hun lader Jonas Ebeneser træde i karakter. Det kan godt være, at de alle har ar på krop og sjæl, men derfor kan de jo godt give hinanden hånden.

Billetter til højtlæsningen koster 50 kroner og kan købes på www.naesbib.dk.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk