1. juni 2020
- Det er en god idé allerede nu at få styr på tingene til ansøgningen om at få kompensation for de faste udgifter, siger Rasmus Holst-Sørensen, direktør for Næstved Erhverv.
- Det er en god idé allerede nu at få styr på tingene til ansøgningen om at få kompensation for de faste udgifter, siger Rasmus Holst-Sørensen, direktør for Næstved Erhverv.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælpepakke på vej: Nu skal revisoren på banen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælpepakke på vej: Nu skal revisoren på banen
Næstved - 07. april 2020 kl. 20:01
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Virksomhederne skal i gang med at forberede sig til, at det fra onsdag bliver muligt at søge om kompensation af faste udgifter.

arrow Læs også: 150 deltagere i den første uge: Webinarerne er kommet for at blive

Erhvervsministeriet har sendt info ud og Næstved Erhverv har lagt info på Facebook: Det er nu, virksomhederne skal kontakte deres revisor, hvis de skal være klar til søge kompensation. Den hjælpepakke, som der åbnes for 8. april, kræver nemlig en revisorpåtegning.

- Revisoren skal skrive under på rigtigheden af opgørelsen af de faste omkostninger, uddyber Rasmus Holst-Sørensen, Næstved Erhvervs direktør.

- Det er en hjælpepakke, som er relevant for rigtig mange lokale virksomheder, tilføjer han.

Overblik

En af udfordringerne med at søge denne hjælpepakke kan være, hvis man ikke i det daglige har en revisor tilknyttet.

- Jeg er også lidt usikker på, om alle de, der har ret til kompensation rent faktisk har sat sig ind i det, eller de ikke kan overskue det, lyder det lidt betænkeligt fra erhvervsdirektøren. Det kræver i hvert fald lidt overblik at få fremskaffet de rigtige opgørelser og dokumenter, hvis man som virksomhed skal søge kompensation for faste udgifter.

På tro og love

For at få adgang til ordningen skal virksomheden opleve en nedgang i omsætning på mindst 40 procent som følge af COVID–19-pandemien og/eller de tiltag, der gennemføres for at begrænse spredningen i Danmark.

Det skal virksomheden skal selv erklære på tro og love. Afhængigt af nedgang i omsætning vil virksomheden herefter kunne få kompensation for op til 80 procent af de faste omkostninger.

- Her er ikke noget med først-til-mølle, men jo før man får sendt ind, jo før vil man jo også få pengene udbetalt, siger Rasmus Holst-Sørensen.

Ordningen giver også mulighed for at få dækket en stor del af revisorregningen til ansøgningen, hvis ellers den udmønter sig i en udbetaling. Man kan læse mere om hjælpepakkerne på Næstved Erhvervs hjemmeside og på virksomhedsguiden.dk

arrow Webinar om de mange hjælpepakker til erhvervslivet
05. april 2020 kl. 17:11 Opdateret: kl. 16:55
arrow Coronakrise på hjemmekontoret
03. april 2020 kl. 10:10 Opdateret: kl. 18:01
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk