18. juni 2021
Mødrehjælpen åbnede forretningen i Ringstedgade 8. marts. Nu er alt på plads i den tidligere Søstrene Grene, fortæller konsulent Lone Frøsig og daglig leder Hanne Schollert. Foto: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Mødrehjælpen åbnede forretningen i Ringstedgade 8. marts. Nu er alt på plads i den tidligere Søstrene Grene, fortæller konsulent Lone Frøsig og daglig leder Hanne Schollert. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælp børnene lokalt: Mødrehjælpen søger modne mænd og damer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Hjælp børnene lokalt: Mødrehjælpen søger modne mænd og damer
Næstved - 16. maj 2021 kl. 18:12
Af Kim Palm

En fin lille bluse, en stor gul bamse og masser af spil, sko og legetøj til børn.

arrow Læs også: Sommerhuspriser går amok: De sidder på guldet i vandkanten

Det er noget af det, der fylder hylderne i Mødrehjælpens nye store butik i Ringstedgade i Næstved. Organisationen rykkede sidste år ud af lokalerne i Vinhusgade til fordel for et større og langt mere centralt placeret butikslokale - nemlig i den tidligere Søstrene Grene i Ringstedgade 22. Her er der 500 kvadratmeter at boltre sig på, plus en stor kælder og et lagerlokale.

- Vi overtog nøglerne ved årsskiftet og åbnede forretningen 8. marts. Men først nu er vi helt trygge ved at invitere kunderne indenfor. Personalet er stort set færdigvaccinerede og vi kan se en ende på det hele, fortæller Lone Frøsig, der er konsulent for Mødrehjælpens 21 butikker på Sjælland og Lolland-Falster.

Altid plads til flere

Butikken i Næstved er blandt landets ældste og mange af de frivillige har hængt på i en årrække.

Men de kunne godt bruge nogle flere, så drømmen om daglige åbningstider fra kl. 10 til 17 på hverdage og lørdag mellem kl. 10 og 13, kan realiseres.

- Du bestemmer selv, hvor meget du har lyst til at arbejde. Der er altid plads til flere - og vi søger især efter praktisk anlagte mænd, der kan samle en klapvogn eller reparere en børnecykel, fortæller daglig leder, Hanne Schollert. Hun er gået på efterløn og bruger nu en god del af sin fritid i Mødrehjælpens butik.

Målet med butikken er at hjælpe børn, der vokser op i økonomisk trængte familier. 55 procent af overskuddet lander lokalt, mens resten går til Mødrehjælpens rådgivning i København.

- De familier vi hjælper, har virkelig brug for vores støtte. Det kan være børn af ledige kontanthjælpsmodtagere eller andre, der er hårdt udfordret økonomisk. Dem hjælper vi med en tur til mini-zoo i Vordingborg, biografbilletter eller en baby-startpakke med alle fornødenheder til den lille ny, fortæller Lone Frøsig.

Kvidren i baglokalet

Og vi skulle hilse og sige fra Ringstedgade at frivilligt arbejde ikke behøver være kedeligt. Der bliver kvidret i baglokalet, kunderne bliver mødt med et smil og alt tøjet hænger nyvasket og nystrøget på bøjlestængerne, alt sammen udført af frivillige hænder, der gør en forskel for de børn og børnefamilier, der trænger til et lys i mørket og en kagemand til børnefødselsdagen.

Så har du lyst til at komme ud og møde nogle andre mennesker, lave noget meningsfuldt og få smilet tilbage efter coronaen, så har Mødrehjælpen brug for dig, lyder opfordringen fra Ringstedgade 22.

Ole Wulff er en af de få mænd i Mødrehjælpen, der godt kunne bruge nogle flere. Foto: Kim Palm

arrow Nederlag til Næstved i Gentofte
14. maj 2021 kl. 20:56 Opdateret: kl. 20:56
arrow Debat: Vis respekt, Rune Kristensen
14. maj 2021 kl. 17:28 Opdateret: kl. 17:28
arrow Coronasmitten stiger eksplosivt blandt de helt unge
14. maj 2021 kl. 15:56 Opdateret: kl. 15:56
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk