28. september 2020
Ringstedgade tirsdag eftermiddag, hvor flere butikker er lukkede. Foto: Mia Than West
Ringstedgade tirsdag eftermiddag, hvor flere butikker er lukkede. Foto: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælp arkivet med at dokumentere krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælp arkivet med at dokumentere krisen
Næstved - 25. marts 2020 kl. 14:21
Af Esben Thoby

Vi lever i en usædvanlig men historisk tid - både i Næstved og i resten af Danmark. Corona-pandemien påvirker os alle og vil uden tvivl have en plads i fremtidens historiebøger.

arrow Læs også: Se billeder: Her er nøglen til lokalhistorien

Derfor ønsker NæstvedArkiverne at dokumentere forholdene i Næstved i disse dage og uger, og til det efterspørger de borgernes hjælp. NæstvedArkiverne opfordrer alle næstvedere til at dele refleksioner og billeder fra en hverdag under corona-krisen. Mange dokumenterer allerede krisen helt ubevidst og deler deres historier på sociale medier gennem tekst og billeder - uanset om det gælder indkøb, arbejde, børnepasning, frustrationer eller bekymringer.

I fremtiden vil hverdagsfortællingerne være kilderne for de kommende generationer til vores fælles lokale historie i en svær men historisk tid.

Tanker, fotos og videoer

Hvis man har lyst til at dele sine tanker, følelser og oplevelser i denne tid, så vil arkivet meget gerne modtage dem. Man er også interesserede i fotos eller videoer fra borgernes hverdag under corona-krisen, som for eksempel tomme hylder i supermarkedet, mennesketomme gader, nye måder at være sammen på, sang fra vinduet, hjemmearbejdspladsen og så videre.

På den måde vil NæstvedArkiverne sikre, at det ikke kun er de officielle beskeder, der bliver bevaret, men at fremtiden også kan blive klogere på, hvordan hverdagen var for den almindelige dansker i Næstved.

Alle, der vil være med til at skrive historie, kan sende både tekst og hverdagsbilleder til NæstvedArkiverne på arkiv@naestved.dk. Store filer kan sendes via gratis fildelingstjenester som WeTransfer eller Filemail. Man vil herefter blive kontaktet af arkivet med henblik på at lave en afleveringsaftale, som giver dem lov til at bruge materialet.

arrow Nazidokumenterne der forsvandt fra Rigsarkivet
23. januar 2020 kl. 13:20 Opdateret: kl. 16:32
arrow Efterlysning: Hjælp - ellers er »Det Stod« ved at være historie
12. januar 2020 kl. 08:00 Opdateret: kl. 14:23
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk