24. juni 2019
Valgkamp og sundhedsreform. Magnus Heunicke (S) vil have sundhedsministeren til at garantere for Næstved Sygehus fremtid. Privatfoto
Valgkamp og sundhedsreform. Magnus Heunicke (S) vil have sundhedsministeren til at garantere for Næstved Sygehus fremtid. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Heunicke frygter for Næstved Sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Heunicke frygter for Næstved Sygehus
Opdateret 23. januar 2019 kl. 15:37
Næstved - 23. januar 2019 kl. 14:57
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Regeringens sundhedsreform, der foreslår nedlæggelse af de folkevalgte i regionerne, får valgkampen til at blusse op på Christiansborg.

Den lokalt valgte socialdemokrat Magnus Heunicke vil i dag have sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) til at garantere for, at Næstved Sygehus kan bevares som et specialsygehus med kræftbehandling, kirurgi og ambulatorier for medicinske patienter. Det sker i form af et såkaldt paragraf 20 spørgsmål, som ministeren er forpligtiget til at svare på i eftermiddag.

- Normalt er det regionspolitikerne der diskuterer sygehuse, men nu hvor regeringen har lanceret deres sundhedsreform, er det klart at vi folketingspolitikere må på banen, siger Magnus Heunicke.

Han frygter at Næstved Sygehus vil krympe yderligere og flere funktioner forsvinde, hvis fremtidens sygehusstruktur overlades til embedsmænd i Århus og ikke til de folkevalgte ude i regionerne.

- Det giver ikke mening, at så stor en by, der ligger så centralt, skal se sit sygehus blive lukket ned. Men erfaringerne fra embedsmænd og bestyrelser, der sidder lagt væk fra borgerne, er, at vi får netop mere centralisering. Ikke mindre, siger Magnus Heunicke om sit spørgsmål til ministeren.

Venstres sundhedsordfører Jane Heitmann er helt uforstående overfor Magnus Heunickes frygt for fremtidens Næstved Sygehus.

- Sundhedsreformen lægger på ingen måde op til sygehusnedlæggelser, men en decentral struktur, hvor borgmestre, udvalgsformænd, praktiserende læger og repræsentanter for de 21 akutsygehuse i forpligtigende fællesskaber sammen skal finde de gode løsninger, så færre patienter i fremtiden falder mellem to stole, siger Jane Heitmann.

Næstved Sygehus mistede i 2011 sin status som akutsygehus og i er dag et specialhus, primært til operationer for planlagt kirugi. Næstved Sygehus er således Danmarks næststørste center indenfor udskiftning af hofter og knæ.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk