3. august 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Heste gør noget særligt for blinde og svagtseende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Heste gør noget særligt for blinde og svagtseende
Opdateret 18. juni 2021 kl. 08:37
Næstved - 18. juni 2021 kl. 08:35
Af Jan Jensen

De er kendt for at tilbyde ridning for alle, og blinde og svagtseende er det nyeste skud på stammen. I samarbejde med Dansk Blindesamfunds ungdomsafdeling i Østdanmark var der søndag inviteret til et åbent stald arrangement.

- Det er begrænset, hvad der er af aktiviteter for blinde og svagtseende, så derfor prøver vi at tilbyde ridning. I dag vil vi fortælle, hvad vi laver og tilbyde en ridetur, siger Harriet Nielsen.

Artiklen fortsætter under billederne!

Anna Sophia Lübeck nyder en ridetur. Hun var med søndag, da en delegation fra Dansk Blindesamfund besøgte

Hjælp til øjenkontakt

Kevin og Isabella rider allerede på Askov Ridecenter, og de stiller sig op foran forsamlingen, der har taget plads på bænke tæt ved ridebanen.

- Jeg rider både skridt, longering og dressur. Og jeg rider selv med anvisninger fra Harriet eller en hjælper, som for eksempel tæller ned 3-2-1 inden der skal svinges til venstre. Jeg er enorm stædig, men det er der også plads til herude. Det er så dejligt, siger Isabella Steffensen.

Hun får en klapsalve, og 31-årige Kevin Ejlertsen, som er helt blind, følger trop: - Per er en god hjælper. Han sørger for at hjælpe mig med, at få den nødvendige øjenkontakt med hesten.

Kevin Ejlertsen og Isabella Steffensen rider på Askov Ridecenter. De er svagtseende og kan fortælle, hvordan det er at blive behandlet på lige fod med alle andre. Foto: Jan Jensen

Meget at huske

Kevin Ejlertsen erkender, at der er rigtig mange ting at huske på, når han sidder på hesten, men han er glad og konstaterer, at han slet ikke føler sig handikappet, når han er i Askov Ridecenter.

Ejerne Per og Harriet Nielsen er glad for de fine ord, og nu står hestene klar. Anna Sophie Lübeck er blandt de første der er klar på påstignings-rampen. Hun er iført ridebukser og kommer med lethed på hesten.

- Jeg har redet, siden jeg var ni år, men der var lige en periode på 10 år hvor jeg havde en pause. Nu rider jeg heldigvis jævnligt, siger Anna Sophie Lübeck mens hesten bliver trukket ind på ridebanen af Mie Vibholm.

Anna Sophia Lübeck er vild med heste, og hun fortæller - siddende på hesten, der er ledsaget af Mie Vibholm - at hun ville foretrække en hest frem for en førerhund... Foto: Jan Jensen

Hest som førerhund

Nu har Harriet Nielsen taget plads midt på ride banen, og hun fører rytterne gennem et lille gymnastikprogram, der blandt andet indbefatter armsving.

Anna Sophia Lübeck griner. Hun elsker at ride, og gør det så ofte der er en mulighed. - Jeg var en gang på en ridelejr, og det er noget af det bedste jeg har oplevet. Jeg brænder for heste, og hvis det stod til mig ville jeg vælge en hest som førerhund, siger Anna Sophie Lübeck.

Hun bor - som flere af dagens gæster - hos Dansk Blindesamfund i København, og hun er helt klar, hvis der bliver en aftale om at ride på Askov Ridecenter.

Harriet Nielsen (tv) har travlt med at forklare alt, hvad der skal til, når rytteren - her Lasse Stalk Tønnesen - er blind. Foto: Jan Jensen

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk